UFC

Bellatorov prvak Freire smatra da je Chandler otišao u UFC jer tamo može postati prvak

Michael Chandler vs. Patricio Freire
 screenshot/YouTube
Patricio Freire smatra kako Bellatorovi borci nisu ništa lošiji od onih koji nastupaju u UFC-u

Svoju prvu borbu u 2020. godini ovog će vikenda odraditi Bellatorov prvak perolake i lake kategorije, 33-godišnji Patricio Freire (30-4). Borit će se protiv Pedra Carvalha u četvrtfinalu Bellatorovog turnira do 66 kilograma, ali osim toga će ujedno i braniti naslov koji posjeduje. No, nije mogao izbjeći aktualnu temu, a to je Michael Chandler. Freire je upravo njemu u svibnju prošle godine preoteo titulu lake kategorije, a ovog ljeta je Chandler odlučio okušati se u UFC-u. Taj potez svog bivšeg protivnika, Brazilac je pohvalio.

"To je bio sjajan posao za Chandlera. On tamo može pobijediti sve te protivnike. Sjajan je borac i ima sve što je potrebno za savladati ih", rekao je Freire tijekom Bellatorove konferencije za medije, nastavivši:

"Da vam budem iskren, to je jedini pravi način za saznati tko je najbolji na svijetu u kojoj kategoriji, da imamo borbe između promocija. Bez toga možemo u nedogled razmišljati tko je najbolji jer nemaš dokaz da si to ti, ako si najbolji u jednoj organizaciji. Ja sam osobno spreman dokazati da sam najbolji na svijetu, a ne samo u Bellatoru i na taj ispit sam spreman u bilo kojem trenutku."

On smatra kako je vrlo značajan podatak to što je Chandler odmah bio rezerva borbe za titulu i što će se već u prvom UFC nastupu boriti protiv nekoga od najboljih na svijetu.

"To samo potvrđuje kako su borci u Bellatoru opaki. Napustio nas je dobar borac i tamo je odmah kandidat za titulu. To dokazuje ono što mi zapravo već dulje vremena znamo. Bellatorovi borci dobri su kao i svi ostali, ako ne i bolji. Nije to stvar promocije, to je stvar boraca", objasnio je svoj stav.

Freire Bellatorovu titulu prvaka lake kategorije još nije branio i nije poznato kako bi mogao. Promociji je trenutno najvažnije završiti ovaj turnir, koji je započelo 16 boraca. Freire je u prvom kolu eliminirao Juana Archuletu, koji je ovo godine postao Bellatorov prvak bantam kategorije. Ako slavi u ovoj borbi koja je ispred njega, preostat će mu još dva ispita do potvrde kako je uistinu najbolji u promociji. Titulu do 66 kilograma drži od travnja 2017. godine, a tada ju je osvojio po drugi put.

Linker
24. travanj 2024 08:41