UFC

Ben Askren analizirao Colbjyev poraz: ‘Bojao se Leonovih udaračkih tehnika, izgledao je preplašeno‘

Colby Covington

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Umirovljeni Askren ne razumije zašto je Colby odradio tako loš meč

Nastup Colbyja Covingtona na UFC 296 eventu predmet je brojnih analiza i rasprava. Što je pošlo po zlu? Zašto Colby nije niti ličio na svoju uobičajenu verziju?

Covington je u PBD podcastu istaknuo kako je slomio stopalo već nakon 30-ak sekundi borbe, odnosno nakon pokušaja ‘‘kicka‘‘. Covingtonov udarac odsjeo je na laktu Leona Edwardsa i navodno je došlo do prijeloma.

Ako se radi o istinitim tvrdnjama, nešto je lakše razumjeti njegov rezerviran pristup u tom meču, ali dojam je da Colby mentalno nije bio na svojoj uobičajenoj razini. S time se slaže i Ben Askren. Umirovljeni MMA borac smatra da je se Colby pribojavao određenih segmenata Leonove igre.

‘‘Ne znam što je bila njegova strategija. Mislim da je za njega najbolje bilo da se osloni na kondiciju i rušenja, što je i radio u petoj rundi. Ali isto tako mislim da je Leon pristao žrtvovati tu rundu, jer je bio svjestan da će dobiti meč. Izgledalo je kao da se Colby pribojava Leonovih udaračkih tehnika i jednostavno se držao što dalje i nije uhvatio svoj ritam. Čak i u grappling razmjenama, Leon se pokazao više nego kompetentnim. Što se Leona tiče, volio bih da je dodao gas u nekom trenutku. Svi smo dobili dojam da je bolji borac, ali da je odlučio dodatno pritisnuti, mislim da je mogao plasirati još više udaraca. Bio je fokusiran na pobjedu, ali ne i na dominaciju.‘‘, objasnio je Ben u razgovoru za Middle Easy.

Colby Covington nakon poraza od Edwardsa odlučio je izazvati Stephena ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona na međusobni obračun. Thompson želi razriješiti određene nesuglasice s Thompsonom, ali Askren smatra da bi Colby trebao gledati ak drugom imenu.

‘‘Možda je Shavkat (Rakhmonov) bolja opcija, ali nisam siguran hoće li Shavkat pristati na taj meč. Borba ima smisla ako će UFC upariti Leona Edwardsa i Belala Muhammada. Tada se ide na opciju Covington protiv Shavkata. Ako Colby porazi Shavkata, postoji mogućnost da dobije još jedan napad na pojas. Stephen Thompson je stariji tip i u padu je.‘‘, zaključak je Bena Askrena, a teško se ne složiti sa svime što je izrekao.

Linker
03. svibanj 2024 20:05