UFC

Bo Nickal žestoko kritizirao Colbyja Covingtona: ‘To je odraz lošeg karaktera, on je jednostavno loša osoba‘

Colby Covington (lijevo) i Bo Nickal (desno)

 Screenshot (instagram, Youtube)
Neporaženi UFC-ov borac (5-0) i ponajbolji američki hrvač ne razumije zašto je Covington išao tako daleko s ‘‘trash talkom‘‘

Posljednja dva tjedna prava su katastrofa za Colbyja Covingtona. UFC-ov velteraš prošli tjedan je otvorio sa statusom ponajboljeg velteraša na svijetu, a uživao je i veliku podršku mnoštva navijača, unatoč svom kontroverznom ponašanju.

Nekoliko dana kasnije, Colby je izgubio dobar dio fanova tijekom konferencije za medije uoči UFC 296 eventa. Gnjusno je Covington izvrijeđao Edwardsovog pokojnog oca i mnogi su se složili kako je pretjerao.

Dva dana kasnije uslijedio je UFC 296 event, a Colby Covington najavio je kako će oduševiti Donalda Trumpa vraćanjem pojasa u SAD. Donald Trump sjedio je u prvom redu i uživo je gledao borca koji je njegov najveći simpatizer. Nažalost po Trumpa, ali i Colbyja, bio je to užasan nastup američkog borca. Leon Edwards rutinski je došao do pobjede, a Covington gotovo ništa nije pokazao u tom meču.

Vjerojatno je to bio njegov posljednji ‘‘vlak‘‘ za osvajanje UFC-ove titule prvaka, a Covington je pao bez ispaljenog metka. Nakon tako loše izvedbe i užasnog ‘‘trash talka‘‘, Covingtonova popularnost naglo je opala i mnoštvo je onih koji ga sada žestoko kritiziraju. Među kritičarima našao se i Bo Nickal, UFC-ov borac srednje kategorije.

Nerijetko Colbyjevi fanovi pravdaju Colbyjevo ponašanje govoreći kako je to ‘‘dio igre‘‘ i da Colby na taj način prodaje borbu. Nickal smatra da spominjanje tuđeg pokojnog oca ne može biti ‘‘dio igre‘‘, nego ogledalo karaktera.

‘‘‘Trash talk‘ u MMA-u je intenzivan, ludo je. Ne znam zašto ljudi rade takve stvari, previše je. Ne shvaćam zašto to čine. Ono što je Colby rekao, to je ludost. Ako nešto takvo želite reći drugoj osobi, nije bitan motiv, jednostavno ste loša osoba. Smatram da je to odraz lošeg karaktera i znak da se ne radi o dobroj osobi. To je bilo užasno.‘‘, pojasnio je Nickal gostujući u podcastu Joea Rogana, a zatim je uputio pohvale na račun Leona Edwardsa.

‘‘Leon je odradio odličan posao. Nametnuo je svoj način borbe i kontrolirao je gotovo sve segmente. Napravio je par pogrešaka u grappling razmjenama i završio je srušen, ali gotovo uvijek se ekspresno vraćao na noge. Izuzev posljednje runde, Leon je lakoćom došao do pobjede i nije primio nikakvu štetu. Naravno da Colby nije odradio dobar meč, ali smatram i da je Leon odradio jako dobar nastup.‘‘, Nickalov je zaključak.

Kad je u pitanju karakter Colbyja Covingtona, Nickal je zapravo u pravu. Covington možda nije ista osoba kad se kamere ugase, ali sama činjenica da je spreman otići tako daleko, samo kako bi zaradio nešto više novca, dovoljno govori o njegovoj osobnosti i moralnim vrijednostima.

Linker
29. travanj 2024 01:28