UFC

Colby Covington jednostavno ne može prestati; Edwardsovog oca usporedio je s Adolfom Hitlerom

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Pbd Podcast)
Američki velteraš ne osjeća grižnju savjesti zbog ružnih riječi koje je uputio prvaku UFC-ove velter kategorije

Tjedan dana prošlo je od UFC-ove konferencije za medije na kojo je Colby Covington poručio kako je otac Leona Edwardsa u sedmom krugu pakla. Prema Danteu Alighieriju, radi se o sloju pakla u kojem su smještene duše nasilnika.

Otac Leona Edwardsa imao je određenu kriminalnu povijest i Colby si je dao za pravo kritizirati pokojnog Leonovog oca. Edwardsu su jako teško pale riječi Colbyja Covingtona, ali određenu satisfakciju i utjehu dobio je porazivši Colbyja u međusobnom obračunu.

Zanimljivo je da su neki čak i branili Covingtona, navodeći kako on promovira mečeve na takav način. Čak je i Dana White na jednoj od konferencija za medije istaknuo kako su PPV brojke skočile za 25 posto već tijekom same konferencije za medije.

U tom slučaju, očekivali bismo da će se Colby nakon meča zaustaviti i više neće dirati tu temu. Međutim, to nije bio slučaj. UFC-ov borac velter kategorije gostovao je u PBD podcastu i dobio je priliku osvrnuti se na spornu temu. Svoje riječi nije povukao.

‘‘Iskrenost mi je sve. Istina uvijek najviše smeta tim borcima. Ne kažem da je taj tip (Edwardsov otac) na istoj razini kao Hitler, ali kako da slavimo nekog tko je imao takvu povijest. Tip je doslovno bio trgovac ljudima, uhvaćen je u društvu narkobosova. On je imao kriminalnu povijest i postoje činjenice o tome. Neću skrivati istinu i žaliti nekog tko je prouzročio toliko muke u životima drugih ljudi. Puno je žrtava koje su preostale zbog djela Edwardsovog oca. Tu su žene koje su bile žrtve njegove seksualne trgovine ljudima, kao i oni kojima je prodavao drogu. Neću se loše osjećati govoreći ružno o takvoj osobi, tako je, kako je, ja sam samo iskren. On nije dobra osoba.‘‘, započeo je Colby, na što je voditelj istaknuo kako Colby ne povlači svoje riječi, nego čak nadodaje.

‘‘Da, udvostručujem sve što sam rekao. Zašto bih se loše osjećao jer sam pričao na taj način o nekome tko je bio takav kriminalac i prouzročio je toliko boli drugim ljudima? Neću se loše osjećati. Baš kao i Hitler, Edwardsov otac bio je užasna osoba.‘‘, riječi su koje je izrekao Colby i vjerojatno će dodatno navući bijes MMA javnosti.

Voditelj je zatim pitao Colbyja: ‘‘Uspoređuješ li Leonovog oca s Hitlerom?‘‘, na što je Colby dodatno pojasnio.

‘‘Ne uspoređujem ih, ali kažem da je to jednaka razina zlikovaca. Tip je prodavao drogu i trgovao je ženama.‘‘, dodao je Covington.

Ono što mnoge posljednjih dana muči, jesu granice ‘‘trash talka‘‘. Gdje ih postaviti i kako procijeniti kada je borac pretjerao? Voditelja Patricka Beta-Davida zanimalo je dobiva li Colby poziv od UFC-a nakon što izrekne takve stvari i bude li upozoren zbog riječi koje je uputio drugim borcima.

Colby je pojasnio kako UFC zove samo ako se radi o rasizmu ili uvredama na račun vjeroispovijesti. Covington je istaknuo kako nikada nije prozivao borce na račun toga, nego isključivo na račun istine i činjenica.

‘‘Chaosa‘‘ je navodno dodatno zasmetala činjenica da je Leon pokušavao raditi žrtvu od sebe ističući kako je ostao bez oca. Prema navodima Colbyja Covingtona, Edwards je pokušavao pridobiti simpatije, kako za sebe, tako i za svog oca koji je ubijen.

‘‘Da je moj otac bio takav, prozvao bih i njega.‘‘, poručio je Colby, a za kraj ove teme dodao je kako bi Edwards trebao biti zahvalan na svim tim riječima, jer PPV brojke drastično su porasle nakon spominjanja njegovog oca.

UFC-ov velteraš očito se ne može zaustaviti i otkako je stvorio tu lažnu osobnost kako bi što bolje promovirao svoje mečeve, izgubio je osjećaj za granicu dobrog ukusa.

To nije jedino što je izgubio, jer izgubio je i meč protiv Leona Edwardsa. Nakon svega izrečenog, sumnjamo da je ikome žao zbog takvog ishoda.

Linker
03. svibanj 2024 18:13