UFC

Ben Askren ne savjetuje Makhachevu da ide na Edwardsa: ‘Ako mu to nije napravio Usman, neće ni Islam‘

Makhachev i Edwards

 Instagram (islam Makhachev, Leon Edwards)
Ako Makhachev još koji put obrani pojas u lakoj i ukoliko to u velteru učini Edwards, moglo bi se lako dogoditi da ih gledamo u kavezu

Prvak lake kategorije, Islam Makhachev, nedavno je izrazio želju da u Abu Dhabiju napadne i drugi pojas. Međutim, ne u revanšu protiv Alexandera Volkanovskog nego u velter kategoriji protiv Leona Edwardsa. Iako Colby govori kako mu je već odavno zagarantiran napad na titulu, Islam je ipak odlučio prozvati prvaka.

Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi ta borba prošla, no Ben Askren ne smatra da je to pametna odluka za Islama. Također se pitao bi li Islam uspio rušiti Edwardsa, pogotovo zato što to Usmanu nije polazilo za rukom.

‘‘Čovječe, Leon Edwards, jako se poboljšao. Jako sam impresioniran njime. Mislim da bi to bila jako teška borba za Makhacheva, stvarno bi. Edwards vas može rušiti, može se tući, može biti discipliniran u stojci. Da, to je dobra borba, mene zanima!‘‘, rekao je Askren u svom podcastu.

‘‘Vjerojatno bih izabrao Leona da će pobijediti. Nakon posljednje borbe s Usmanom, čak i u obje borbe se jako dobro vidi da radi puno bolji posao što se tiče hrvanja i diktiranja borbe da bude više na nogama. Ako to može protiv Usmana koji je veći i snažniji od Islama… Ako ga Usman nije mogao rušiti, teško mi je zamisliti da bi Makhachev to uspio‘‘, objasnio je ‘‘Funky‘‘.

Ako Makhachev još koji put obrani pojas u lakoj i ukoliko to u velteru učini Edwards, moglo bi se lako dogoditi da ih gledamo u kavezu. No, ruku na srce, svaki u svojoj kategoriji trenutno ima jako puno posla i prvo njega trebaju riješiti.

Linker
01. svibanj 2024 10:56