UFC

Ben Rothwell tvrdi da su iz UFC-a odbili Ngannouove zahtjeve jer ne žele ponoviti istu grešku dvaput

  Francis Ngannou  

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Tvrdi da ih je pogreška s Conorom previše koštala

Sapunica s Francisom Ngannouom tema je svih borilačkih portala diljem svijeta, a svako malo može se čuti mišljenja boraca koji podržavaju ili ne podržavaju bivšeg prvaka teške kategorije. Francis se držao svoje riječi i nije dao da ga iz UFC organizacije pridobe financijskom ponudom, on je postavio svoje uvjete koji mu nisu ispunjeni i zato je napustio organizaciju. Bivši UFC borac teške kategorije Ben Rothwell ima jednu posve drugu teoriju zašto su iz UFC-a odbili Ngannuove prohtjeve.

"Možda bi izašli u susret Conoru McGregoru ako bi on htio imati nekakve posebne uvjete u svome ugovoru, ali nekako sam siguran da nakon svega što je UFC morao proći s njime neće dopustiti da se takvo nešto ikada ponovi. Oni ne žele nikakve stvari koje im mogu ugroziti njihov novčanik. I tu rasprava za njih završava. To znači da će borci morati patiti. To znači da borci neće dobiti ono što zaslužuju. Pričali ste s puno UFC-ovih prvaka, oni su zadovoljni s novcem koji dobivaju. Ali to nije hrpa novaca kao što neki misle." - objasnio je Rothwell za MMA Junkie.

Iako nisu poznati detalji McGregorovih ugovora, činjenica je da je postao veći od same organizacije. Njegova popularnost donijela mu je veliku zaradu, kako od honorara zagarantiranog ugovorom, tako i od najvećih pay-per-view prodaja u povijesti organizacije. Conor je radio što ga je volja, borio se s kime je on htio, na presicama je radio šou, bacao boce, uništavao autobuse, bio uhićivan, a organizacija je uvijek stala iza njega.

Dok su jedni pobornici one "šuti i radi" filozofije, te samim time ne podržavaju Ngannoua, drugi su ipak za to da se netko konačno pobuni i pokaže svijetu da ne pristaje na ugovore na gotovo pa lihvarskoj razini od strane UFC organizacije. Ukoliko bi više boraca slijedilo primjer kamerunskog teškaša možda bi se uvjeti iz ugovora i poboljšali.

Linker
19. travanj 2024 22:07