UFC

Beneil Dariush: ‘Chandler ima sve alate za poraziti Conora, ali upitno je hoće li koristiti te alate‘

Beneil Dariush (lijevo) i Michael Chandler (desno)

 Screenshot (youtube, Emmanuel Romanous; Michael Chandler)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije odabrao je svog favorita u meču između McGregora i Chandlera

Jako zanimljiv bit će meč između Conora McGregora i Michaela Chandlera. Istina, zasad još nema službene potvrde tog meča, ali Dana White najavio je da ćemo u jednoj od epizoda ovogodišnjeg ‘‘TUF-a‘‘ saznati točan datum ovog meča.

Za očekivati je da se Conor i Chandler neće barem još nekoliko mjeseci, a u kavez možda kroče tek početkom sljedeće godine. Vrijeme će pokazati, ali za analize nikad nije prerano.

Dvije stvari zapravo najviše interesiraju fanove. Prva se tiče samog izdanja Conora McGregora. Irac je u sedmom mjesecu 2021. godine doživio težak prijelom lijeve noge i dugo se oporavlja od ozljede. Dodamo li u kombinaciju njegov način života koji se kosi sa sportskim načinom života, puno je upitnika oko njegove spreme.

Druga stvar jest pristup Michaela Chandlera. Američki borac elitni je hrvač, ali kroz dosadašnju UFC karijeru pokazao se kao borac koji preferira ratove u stojci i nije se pretjerano oslanjao na svoje hrvačke vještine. Upravo bi ga hrvanje moglo dovesti do pobjede protiv Conora, ali velika je vjerojatnost da će Chandler još jednom zaboraviti na taj segment i prionut će na ‘‘vatromet‘‘ u stojci. Takvu pretpostavku gaji i Beneil Dariush, ponajbolji UFC-ov borac u lakoj kategoriji.

‘‘Michael Chandler ima sve alate za pobjedu, a bio je i puno aktivniji posljednjih godina, što je odlično za njega. Ne znam ipak hoće li on iskoristiti sve svoje alate. Bude li se borio kao što se borio u posljednja tri nastupa, mislim da će izgubiti. Bude li pokušao biti ‘divlji‘, Conor ima sposobnost da porazi takve protivnike. Ali bude li se Chandler borio pametno i koristio hrvanje, definitivno može doći do pobjede. Trenutno naginjem ka Conoru zato što ima jako dobre udaračke vještine i sjajno kontrira napade protivnika.‘‘, rekao je Dariush u razgovoru za MMA Junkie.

Mnoge analize zapravo će ovako zvučati, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će pristup odabrati Michael Chandler. Hoće li Chandler odabrati sigurniji pristup ili će jednostavno nastaviti s načinom koji mu je priskrbio epitet jednog od najuzbudljivijih boraca na planetu, preostaje nam vidjeti.

Linker
24. travanj 2024 09:35