UFC

Beneil Dariush najavio pobunu ukoliko ne napadne titulu: ‘Zabavni dio je postao važniji od sportskog‘

 Beneil Dariush 

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
. Na UFC 289 priredbi ove subote neće imati lagan zadatak, no ukoliko želi napasti titulu, pobjeda mu je imperativ

Iako trenutno ima osam pobjeda zaredom, Beneil Dariush će ovoga vikenda morati pobijediti i Charlesa Oliveiru ukoliko želi napasti titulu u lakoj kategoriji. Mnogi će se složiti da je svoju priliku već zaslužio, no UFC želi da se dokaže još jednom i pobijedi bivšeg prvaka na UFC 289 priredbi.

Do sada je Dariush mirno prihvaćao sve što se stavi pred njega, no stvari će se promijeniti. Justin Gaethje mu je savjetovao da se pobuni ukoliko ne dobije napad na titulu, a Beneil je rekao da će ga poslušati:

‘‘UFC ne daje svoju riječ često. Prije nego što sam se borio protiv Gamrota, pitao sam ih hoću li dobiti napad na titulu ukoliko ga pobijedim. Oni su mu tada rekli da ne znaju. Ovog puta kada sam razgovarao s njima, rekli su mi da ukoliko pobijedim Oliveiru, da sam prvi izazivač. Oni ne daju često riječ, ali ovog puta jesu‘‘, rekao je Dariush za MMA Fighting.

‘‘Da budem iskren, mislio sam da sam već prvi izazivač, no oni izgleda tako ne misle. Poirier je imao dvije prilike, i bivši je privremeni prvak. Imao je dosta prilika za pojas i trenutno ima samo jednu pobjedu protiv Chandlera. Zabavni dio je postao važniji od sportskog. Ako ovog puta ne održe svoju riječ, poslušat ću savjet od Gaethjea i pobuniti se‘‘, dodao je.

Ukoliko iduće subote pobijedi Oliveiru, više nitko neće moći osporiti da je Dariush idući izazivač. Na UFC 289 priredbi ove subote neće imati lagan zadatak, no ukoliko želi napasti titulu, pobjeda mu je imperativ.

Linker
24. srpanj 2024 04:39