UFC

Beneil Dariush frustriran je situacijom u lakoj kategoriji: ‘Ne želim čekati, hoću se boriti‘

Beneil Dariush

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ponajbolji borac UFC-ove lake kategorije otkrio je kako mu Oliveira duguje meč

Svaki put kad se priča o vrhu UFC-ove lake kategorije, ista imena spominju se u kontekstu napada na titulu. Kategorija trenutno nema prvaka jer je Charles Oliveira bio pretežak na vaganju u meču protiv Justina Gaethjea, ali jasno je kako će on nastupati u sljedećem meču za pojas.

Islam Makhachev ističe se kao glavni favorit za njegovog protivnika u tom meču, a tu su uvijek i borci poput Dustina Poiriera, Conora McGregora i Michaela Chandler. Jedno ime koje se konstantno gura sa strane, a zaslužuje borbu za pojas možda više od svih navedenih, jeste ono Beneila Dariusha.

31-godišnji američki borac iranskih korijena, trenutno je u nizu od sedam uzastopnih pobjeda. Pobjeđivao je Dariush borce poput Tonyja Fergusona, Carlosa Diega Ferreire, Drewa Dobera i Thiaga Moisesa tijekom tog niza. Unatoč svemu tome, Dariush je tek šesti u poretku izazivača lake kategorije, a Michael Chandler preskočio ga je pobjedom protiv Tonyja Fergusona, iako i Dariush ima pobjedu nad ''El Cucuyjem''.

Trebao se Beneil boriti 26. veljače (drugi mjesec) protiv Islama Makhacheva, ali borbu je otkazao zbog ozljede. Dana White navodio je kako Makhachev mora odraditi taj meč prije napada na pojas, ali kombinacija raznih lobija sa strane, sve više gura Makhacheva u borbu za titulu. Dariusha pomalo frustrira cjelokupna situacija, a dušu je otvorio za ESPN.

''U mojim mislima, ako sam dobar koliko mislim da jesam, ako sam uistinu najbolji na svijetu, onda sve ostale borce promatram kao hranu. Jedina je razlika tko će prvi biti na redu da bude pojeden. Zato ne napadam sa svih strana govoreći 'Charles mi mora dati borbu za titulu.' On uvijek govori kako mu top 5 borci nisu davali priliku, odnosno nisu se htjeli boriti s njim. Mi smo se trebali boriti u desetom mjesecu 2020. godine. On je meč otkazao zbog nekakvih obiteljskih problema, a u dvanaestom mjesecu borio se protiv Tonyja Fergusona. To ga čini licemjerom. Da me uistinu briga za sve to, konstantno bih iznosio mišljenje da je on licemjer i da mi duguje borbu. Uzrujan sam i tako se trenutno osjećam.'', rekao je Dariush.

Beneil je posljednji nastup upisao u petom mjesecu protekle godine, a tada je jednoglasnom odlukom pobijedio Tonyja Fergusona. 33-godišnjak sve od tada čeka novi nastup, a konstantno se zaboravlja u koliko je dobrom pobjedničkom nizu. Ukoliko promocija odluči upariti Makhacheva s Oliveirom, Dariusha nije pretjerano briga i ne želi čekati rasplet njihova meča.

''Ne želim čekati, hoću se boriti. Ako Islam dobije borbu za titulu, nema problema. Ako ju ja dobijem, opet dobro. Obojica imamo dobre argumente za to. Islam je u nizu od deset uzastopnih pobjeda, a ja imam sedam pobjeda zaredom. Iskreno, nije me briga, samo mi konačno javite tko je sljedeći. S kime se trebam boriti? Borim li se protiv Chandlera, Poiriera ili Islama?'', dodao je Dariush koji djeluje silno željan borbe.

Vrijeme je da UFC počne rješavati situaciju pri vrhu lake kategorije.

Linker
20. travanj 2024 00:20