UFC

Beneil Dariush ima razlog da pomno prati okršaj između Pimbletta i Greena ovog vikenda: ‘On ima više alata, ali...‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Dariush se trenutno nalazi u jako nezahvalnoj situaciji, a već ima plan kako ju popraviti

Beneil Dariush bi mogao pronaći svog sljedećeg protivnika dok bude gledao UFC 304 koji se održava ovog vikenda u engleskom Manchesteru.

Pripadnici UFC-ovog rostera lake kategorije Paddy Pimblett (21-3) i King Green (32-15-1) suočit će se na glavnom dijelu priredbe u Co-op Live Areni u Manchesteru.

Dariush će pomno pratiti ovu borbu, a iako smatra da je Pimblett svestraniji borac, vjeruje da bi Greenovo iskustvo moglo prevagnuti u njegovu korist.

"Ako pogledate stilove, većina ljudi bi rekla da Paddy mora hrvati" rekao je Dariush za "MMA Junkie". "Ali mislim da je njegovo udaranje također podcijenjeno. Mislim da ima više alata za pobjedu. S druge strane, Bobby Green uvijek pronađe način da pobijedi."

"Pobijedio je neke borbe za koje nisam mislio da će ih pobijediti, ali uspio je. Mislim da bi ovo mogla biti slična situacija. Dobro se nosi s pritiskom, pa bi mu ovaj pritisak stvarno mogao ići u prilog."

Nekadašnji vlasnik jednog od najdužih pobjedničkih nizova u lakoj kategoriji našao se u negativnom nizu nakon uzastopnih poraza od Charlesa Oliveire i Armana Tsarukyana. Iako bi volio nastaviti boriti se s najboljima u diviziji, ne bi odbio priliku boriti se protiv pobjednika okršaja navedene borbe.

"Mislim, naravno" rekao je Dariush. "Ne znam jesu li još uvršteni na rang-listu, ali brojevi mi općenito nisu puno značili. Ako me UFC nazove i kaže da je to ime, onda je to ime. Oduvijek je tako bilo za mene. Nekoliko puta sam prozvao neke borce, ali to se nikad nije ostvarilo, pa radije čekam da mi UFC da poziv i zajedno odlučimo."

Dariush je uzeo pauzu nakon što je izgubio dvije borbe zaredom, ali njegov povratak je dodatno odgođen zbog ozljede meniskusa. Nada se da će se vratiti do kraja godine.

"Moj cilj je zapravo bio boriti se krajem ljeta, dakle (prvotno) za otprilike mjesec dana od sada" rekao je Dariush. "Sada mislim da će to biti krajem godine, možda u listopadu, možda u studenom. To mi je sada cilj."

Linker
01. rujan 2024 22:18