UFC

Beneil Dariush izjavio da vjeruje UFC-u: ‘Rekli su mi, ako pobijediš, ti si izazivač broj jedan!‘

Beneil Dariush (lijevo) i Mateusz Gamrot (desno)

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Dariush je trenutno neporažen u zadnjih osam mečeva i zasigurno zaslužuje priliku

Mnogo se toga događa u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Unatoč borbama velikih imena na horizontu, čini se da promocija ima plan. Prema Beneilu Dariushu, čelnici UFC-a obećali su mu da će biti izazivač Islamu Makhachevu ako pobijedi bivšeg UFC prvaka Charlesa Oliveiru ovaj vikend u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a 289.

“To je točno, razgovarao sam s Hunterom (Campbellom) kada su ponovno ugovorili ovu borbu i to je ono što su rekli, da ću biti kandidat broj jedan ako pobijedim."

UFC nema savršenu evidenciju ispunjavanja obećanja, ali Dariush (22-4-1, 16-4-1 UFC) je uvjeren da će se u listopadu (deseti mjesec) sučeliti s Islamom Makhachevom za UFC naslov u lakoj kategoriji s obzirom na prethodne razgovore s vodstvo promocije.

"Vrlo su iskreni prema meni. Nazvao sam ih i kada razgovaramo, vrlo je jasno što žele od mene. Ne igramo igrice. Dakle, ovo je prvi put da su rekli, ‘Da, ti si izazivač broj jedan ako dobiješ ovu borbu.‘ Tako da im jednostavno vjerujem na riječ. Ostalo ću smisliti kasnije, ali sada je plan pobijediti Charlesa i ako oni kažu nešto drugačije, onda ćemo to riješiti”, kazao je Dariush.

Dariush je trenutno neporažen u zadnjih osam UFC mečeva i nije okusio poraz u zadnjih pet godina. Ovaj niz uključuje značajna imena kao što su Tony Ferguson, Mateusz Gamrot, Carlos Diego Ferreira, Drew Dober i Thiago Moises. Pobjeda nad Charlesom Oliveirom (33-9, 21-9 UFC), koji je bio posljednji UFC prvak u lakoj kategoriji prije Makhacheva, sigurno bi učvrstila Dariushovo pravo na pojas, a budući da znamo o kakvim se borcima radi, vjerujemo da nas čeka sjajan meč te da će konkurirati za najbolji meč večeri.

Linker
25. travanj 2024 01:42