UFC

Beneil Dariush vjeruje da može nadjačati Makhacheva: ‘Ne vidim što on radi bolje od mene‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Ponajbolji UFC-ov borac lake kategorije samouvjeren je uoči meča protiv Oliveire

Osam pobjeda zaredom nije bilo dovoljno Beneilu Dariushu da izbori napad na titulu u UFC-ovoj lakoj kategoriji. Nije to čak nešto pretjerano čudno u lakoj kategoriji, jer radi se o kategoriji koja je vjerojatno najbogatija vrhunskim borcima i gotovo redovno izazivači moraju imati jako dobar niz prije napada na pojas.

Činjenica je da Beneilu Dariushu nedostaje jedna vrhunska pobjeda protiv top 5 izazivača kojom bi izborio napad na titulu, a priliku za upisati takvu pobjedu imati će ovaj vikend. Dariush će se na UFC 289 eventu boriti protiv Charlesa Oliveire, prvorangiranog izazivača u kategoriji.

Porazi li Oliveiru, Dariush će gotovo sigurno postati sljedećim izazivačem za pojas koji je trenutno u vlasništvu Islama Makhacheva. Dariush i Makhachev imali su zakazan meč u drugom mjesecu prošle godine, ali Dariush je tada otkazao borbu zbog ozljede, a Makhachev je kasnije te godine postao prvakom. Lako je moguće da ipak dođe do njihovog obračuna i to za titulu, a bio bi to jedan vrlo interesantan meč.

Makhachev je poznat kao borac koji svojim ‘‘grappling‘‘ vještinama dominira nad protivnicima, ali Beneil Dariush sigurno mu može parirati u tom segmentu. Ne samo da je Dariush elitni majstor BJJ-a, nego posjeduje i jako dobre hrvačke vještine. Baš zbog toga Dariush bi predstavljao interesantan izazov za Makhacheva, a i sam Beneil vrlo je samouvjeren po pitanju tog meča.

‘‘Mislim da Makhachev ništa ne radi bolje od mene. Znam da se ljudi neće složiti. Nekoć su govorili da ja ne mogu hrvati s tipovima poput njega, ali u prošlom meču sam dokazao da mogu hrvati (meč protiv Gamrota). Sada se postavljaju upitnici oko mog jiu-jitsua, a nakon toga će se govoriti o mojoj stojci. Ja mogu sve, a to želim pokazati svijetu. Dakle, ne vidim što ja ne mogu raditi bolje od Makhacheva.‘‘, rekao je Dariush na konferenciji za medije uoči UFC 289 eventa.

Naravno da je jako bitno da Dariush bude samouvjeren i da vjeruje u svoju pobjedu protiv bilo kojeg protivnika, pa čak i protiv prvaka. Ipak, Dariush će se prije svega morati dokazati protiv Charlesa Oliveire, a savlada li tu prepreku, ne preostaje mu ništa drugo osim meča protiv Islama.

Linker
25. travanj 2024 01:15