UFC

Beneil Dariush otkazao meč protiv Islama Makhacheva, UFC ekspresno pronašao odličnu zamjenu!

Beneil Dariush

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nažalost, UFC-ova skorašnja priredba ostala je bez meča koji bi vjerojatno odredio idućeg izazivača

Nakon što je ovotjedna UFC-ova priredba ostala bez glavne borbe večeri, odnosno borba Rafaela dos Anjosa i Rafaela Fizieva prebačena je na UFC 272 priredbu, novi problemi zahvatili su UFC-ove organizatore.

Naime, UFC-ov event koji je zakazan za 26. veljače (drugi mjesec), također je ostao bez glavne borbe večeri. Islam Makhachev i Beneil Dariush trebali su se obračunati u meču koji bi gotovo sigurno odredio sljedećeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji, nakon što Gaethje i Oliveira odrade svoj meč u petom mjesecu.

Beneil Dariush pretrpio je ozljedu zbog koje je morao otkazati svoj nastup u Las Vegasu i Makhachev je na kratko ostao bez protivnika. ''Matchmakeri'' brzo su pronašli zamjenu u vidu Bobbyja Greena, a Makhachev se nedugo potom oglasio na Instagramu.

''Drukčiji protivnik, ali isti cilj. Također, želim Beneilu brzi oporavak i svu sreću. Uistinu vjerujem da ćemo se sresti u budućnosti.''

Bobby Green nastupio je proteklog vikenda na UFC 271 priredbu. Ovaj UFC-ov veteran jednoglasnom odlukom pobijedio je Nasrata Haqparasta i time je došao do druge uzastopne pobjede (pobijedio je Iaquintu krajem prošle godine). Bio je to uistinu sjajan nastup Greena koji je pogodio čak 188 značajnih udaraca, naspram 76 Haqparastovih. 35-godišnji Green, slavio je u pet od posljednjih sedam nastupa, a gubio je samo od jako dobrih boraca kao što su Thiago Moises i Rafael Fiziev.

Ipak, unatoč dobrim rezultatima, Green još uvijek nije rangiran borac. Međutim, Islam Makhachev okupira četvrto mjesto u poretku izazivača te Bobby ima priliku doći do najveće pobjede u svojoj karijeri. U svakom slučaju, treba odati poštovanje obojici boraca. Green je pristao na ''short notice'' protiv jednog od najtežih protivnika u kategoriji, dok je Makhachev koji je na korak od napada na titulu, prihvatio meč protiv nerangiranog protivnika.

Linker
14. travanj 2024 17:13