UFC

Cejudo otkrio gdje Cody Garbrandt griješi i ponudio mu pomoć: ‘Vjerujem da je on i dalje talentiran‘

Cody Garbrandt

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak dvaju kategorija (bantam i muha), rado bi surađivao s Garbrandtom

Malo je aktivnih UFC boraca koji su strmoglavo pali prema dolje, kao što je to napravio Cody Garbrandt. Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije, u svom 11. profesionalnom meču došao je do pojasa u bantamu.

Svi koji su tada gledali izvedbu Garbrandta koji je totalno dominirao protiv jednog Dominicka Cruza, bili su uvjereni kako je Cody ime koje će vladati tom kategorijom još dugo vremena. Ipak, Garbrandt nije upisao niti jednu obranu pojasa.

T.J. Dillashaw dvaput zaredom nokautirao je Codyja, a uslijedila su još tri poraza u naredna četiri nastupa. ''No Love'' je uspio savladati jedino Raphaela Assuncaa, dok su Munhoz, Font i Kai Kara-France bili nepremostive prepreke za bivšeg prvaka.

Dodamo li podatak kako je Cody četiri od pet poraza upisao nokautom, dojam je još gori. Pokušao je Garbrandt u prošlom meču i s prelaskom u nižu kategorije, no Kara-France ga je nokautirao. Garbrandtu je punih 30 godina i najbolje borilačke godine tek bi trebale uslijediti. Međutim, dojam je kako njegova brada više ne podnosi dobro udarce, a u prilog mu ne ide niti njegov stil borbe kroz koji se često izlaže prevelikoj opasnosti. Iako su mnogi fanovi i analitičari digli ruke od njega te ga ne vide kao prijetnju najboljim borcima, Henry Cejudo smatra da Cody Garbrandt ima još puno toga za pokazati.

Trenutno umirovljeni Cejudo, u posljednje vrijeme posvećen je trenerskom poslu u Fight Ready dvorani. Weili Zhang, Deiveson Figueiredo, Jon Jones, Jiri Prochazka, samo neka su od imena koja su u posljednje vrijeme trenirala pod njegovim mentorstvom. Cejudo bi rado pokušao surađivati s Garbrandtom.

''Pričao sam s Codyjem Garbrandtom, pomalo i zbog toga što smatram da je on i dalje talentiran. Puno je prilika za njega da nastavi rasti, a neovisno o svemu što je radio nekoć, želim ga usmjeravati. Ne mora on nužno biti ovdje kompletno svoje vrijeme, ali želim mu dati nekoliko savjeta o tome kako bi on vjerojatno trebao trenirati. On bi se trebao boriti s distance, jer tehnički je jako potkovan. Ne bi trebao srljati u otvorene razmjene, jednostavno treba tehnički rastavljati protivnika. Razgovarali smo na telefon. On je dobar prijatelj s Alijem Abdelazizom. Brinem se za njega (Garbrandtu). Njegova karijera procvjetala je na samom početku, a nakon toga uslijedilo je puno pokušaja i pogrešaka. Emotivan pristup borbama ga je koštao.'', objasnio je ''Triple C'' u razgovoru s Helen Yee.

Kad su u pitanju analize Codyjevih poraza, uistinu često ističe se činjenica kako Garbrandt previše emotivno ulazi u mečeve te se izlaže nepotrebnim razmjenama gdje nerijetko upravo on završi nokautiran. Radi se o borcu izuzetne brzine i tehnike te bi uistinu mogao postići veće stvari ukoliko bi se uspješno držao svojih najjačih atributa. Možda su upravo Cejudo i Fight Ready pravo rješenje za njega.

Inače, kada Cejudo priča o stvarima koje je Garbrandt ''nekoć radio'', zapravo se referira na prozivke koje mu je Cody upućivao dok je Cejudo bio aktivan. Također, koliko je Cejudo pažljiv te koliko dobro poznaje Garbrandta, očituje se u njegovim navodima gdje ističe kako Cody ne mora u potpunosti prijeći kod njih u dvoranu. MMA fanovi sjećaju se kako je Cody optužio T.J. Dillashawa za izdaju dvorane Team Alpha Male, a sigurno bi se mnogi prisjetili toga u slučaju da Garbrandt promijeni svoj tim. Ipak, Cejudo očito jako dobro pazi na detalje i zato je predložio Garbrandtov djelomični prelazak u njegovu dvoranu.

Linker
19. travanj 2024 20:22