UFC

(VIDEO) Islam Makhachev svakom borbom sve je bolji: Prisjetite se kako je prošao kroz Dana Hookera

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Khabibov legitimni nasljednik jako je blizu napadu na titulu prvaka u lakoj kategoriji

Prava je šteta što je ovotjedna UFC priredba ostala bez prvotno planirane glavne borbe večeri. Islam Makhachev i Beneil Dariush trebali su se obračunati u dvoboju koji bi vjerojatno odredio sljedećeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji (nakon što Gaethje i Oliveira odrade svoj meč). Nažalost, Dariush je morao otkazati svoj nastup zbog ozljede, a organizatorima je preostalo potražiti kasnu zamjenu.

Mnogi borci ne bi se rado borili protiv Makhacheva ni s kompletnim trening kampom, no Bobby Green uvijek je spreman za borbu. 35-godišnji američki borac, prije devet dana savladao je Nasrata Haqparasta na UFC 271 priredbi, a samo dva tjedna kasnije, ponovno će stupiti u UFC-ov kavez. Dvije pobjede u nizu njegov je trenutni niz, no radi se o borcu koji nije rangiran na UFC-ovoj ljestvici top 15 izazivača, a u meč protiv Islama ulazi kao veliki autsajder.

Činjenica da je Makhachev veliki favorit nije neko iznenađenje, ako uzmemo u obzir da je Dagestanac uvjerljivo slavio u posljednjih devet nastupa. Njegov trenutno posljednji meč dogodio se krajem desetog mjeseca protekle godine. Makhachev je ''submissionom'' (kimurom) u prvoj rundi savladao Dana Hookera. Nevjerojatnom lakoćom Makhachev je doslovno prošao kroz borca kakav je Hooker i time se jako približio samom vrhu kategorije.

Ipak, treba naglasiti kako je i Dan Hooker tada uskočio na ''short notice''. Naime, Islam se trebao boriti protiv Rafaela dos Anjosa, no bivši prvak lake kategorije otkazao je nastup zbog ozljede. Makhachev očito nema sreće u posljednje vrijeme kad su u pitanju prvotno planirani protivnici s kojima su ga ''matchmakeri'' uparili. Sreća je ipak naklonjena kad je u pitanju pronalazak kasnih zamjena, a borci poput Greena i Hookera uvijek su spremni na takve stvari.

Bobby Green svakako se nada proći bolje od Dana Hookera te će zasigurno probati nešto naučiti iz tog meča. Međutim, koliko Green zapravo može naučiti iz meča u kojem je Makhachev prošao neokrznut i lakoćom savladao Novozelanđanina, nameće se pitanje. Koliko je Islam uistinu dominantan bio meču protiv Hookera, pogledajte u videu koji se nalazi pri dnu ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 20:18