UFC

Beneil Dariush tvrdi da mu je Oliveira upropastio plan: ‘Gurao je borbu kasnije, ja sam htio sad‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, Dailywire+)
Iako se vjerojatno nitko ne bi bunio da Dariush sa svojih osam uzastopnih pobjeda napadne titulu, UFC očito ima drugačiji plan

Prošloga tjedna su se pojavile glasine kako je dogovorena borba između Charlesa Oliveire i Beneila Dariusha, no još uvijek službeno potvrđena tako da valja ipak pričekati. Govorilo se kako će se boriti na UFC 288 priredbi u petom mjesecu, no informacije još uvijek nisu potvrđene iako bi vrlo lako moglo biti da su i točne.

Beneil Dariush je borac koji svojim fantastičnim nizom i pobjedama zaslužuje neko veliko ime, a bivši prvak Oliveira je definitivno prikladan za to. Nije puno onih koji bi se bunili i da Dariush napadne pojas, no i sam je nekoliko puta rekao kako je svjestan da nije borac koji bi UFC-u donio veliku zaradu. Rekao je i da se želi okušati protiv Oliveire, jedino mu datum ne odgovara:

‘‘Borit ću se s Charlesom Oliveirom, jednim od najboljih koji su ovo radili. Zvuči mi dobro. Ne žalim se. No, kada govorimo o tome tko je zaslužio napasti titulu, nitko nije učinio puno kao ja. Niti blizu‘‘, rekao je Dariush za MMA Junkie Radio.

‘‘Nadao sam se borbi protiv Charlesa u drugom ili trećem mjesecu. Nakon toga smo mogli odraditi Makhacheva krajem sedmog mjeseca. To je bilo idealno za mene, no Charles je borbu gurao kasnije, otišla je s trećeg na četvrti, i s četverog na peti mjesec. Sada pokušavaju dogovoriti za peti mjesec. To je upropastilo moj plan. Želim se boriti s Oliveirom, samo sam htio da to bude ranije‘‘, dodao je.

Dariush je trenutno u nizu od osam fantastičnih pobjeda i nije uopće upitno da je zaslužio priliku da se okuša u borbi za pojas. No, UFC očito ima neke druge planove tako da će prije svega morati pobijediti bivšeg prvaka.

Linker
13. travanj 2024 04:36