UFC

Poznati su prvi koeficijenti za meč Dariusha i Oliveire: Odabir favorita pomalo je iznenađujuć

Beneil Dariush i Charles Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica ponajboljih boraca lake kategorije obračunat će se sredinom proljeća

Dugo smo čekali na potvrdu meča između Beneila Dariusha i Charlesa Oliveire, a napokon su obojica boraca potvrdili svoje nastupe. 6. svibnja (peti mjesec) trebali bismo svjedočiti ovom fantastičnom obračunu u lakoj kategoriji, a pobjednik te borbe vjerojatno će postati sljedećim izazivačem za titulu u lakoj kategoriji.

Beneil Dariush po mnogima već je zaslužio napad na titulu. Trenutno je u nizu od osam uzastopnih poraza, a pobijedio je neka vrlo zvučna imena kao što su Tony Ferguson, Mateusz Gamrot, Drew Dober itd.

Charles Oliveira s druge strane u ovaj meč ulazi nakon poraza od Islama Makhacheva u desetom mjesecu prošle godine. Oliveira je bivši prvak UFC-ove lake kategorije, a do poraza od Makhacheva bio je u sjajnom nizu od 11 uzastopnih pobjeda. Trenutno je prvorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije, dok je Dariush na četvrtom mjestu.

Unatoč poretku, Beneil Dariush prema mišljenju kladionica ulazi kao favorit u ovaj meč. Prvi koeficijenti pušteni su u javnost, a koeficijent na pobjedu Dariusha iznosi oko 1,80, dok je 2,00-2,10 koeficijent na pobjedu Oliveire.

Vjerojatno je pomalo iznenađujuć Beneilov status favorita u ovom dvoboju, ali do samog meča situacija bi se mogla i promijeniti. Obojica su inače vrhunski majstori partera, a posjeduju i vrlo snažne udarce kojima mogu nokautirati protivnika. Tko će nametnuti svoj stil igre, saznat ćemo kroz dva i pol mjeseca. Do tad nam preostaje strpiti se.

Linker
26. travanj 2024 12:27