UFC

Beneil Dariush uoči meča protiv Tsarukyana: ‘Ništa ne dobivam ovom borbom, ali volim se boriti s najboljima na svijetu‘

Beneil Dariush

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Iskusni UFC-ov borac lake kategorije smatra da pobjeda nad Armanom ne donosi puno

Osam pobjeda zaredom, to je bio pobjednički niz Beneila Dariusha sve do šestog mjeseca ove godine. Samo jednu pobjedu bio je udaljen od napada na titulu, ali Charles Oliveira pokazao se nepremostivom preprekom na UFC 289 eventu.

Dariush je izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi i ostao je bez napada na pojas. Sada mu preostaje ponovo graditi pobjednički niz te se eventualno izboriti za napad na pojas. Međutim, jako težak posao je pred njim.

Dariusha ovaj vikend čeka mladi, ali vrlo ‘‘gladni‘‘ i motivirani Arman Tsarukyan. 27-godišnji Armenac budućnost je UFC-ove lake kategorije, a pobjeda nad Dariushom gurnula bi ga unutar top 5 u lakoj kategoriji. Dariush je trenutno četvrti u poretku izazivača, dok Arman zauzima osmu poziciju.

Dok Tsarukyanu pobjeda puno toga donosi, Dariush smatra kako on ne može puno dobiti ako porazi opasnog Armana.

‘‘Kad je u pitanju status, ništa ne mogu dobiti u ovom meču. Ako pobijedim, mislim da se moje mjesto u poretku neće promijeniti. Ako izgubim, definitivno ću pasti na ljestvici. Ali ja sam sportaš koji se voli nadmetati i natjecati protiv najboljih na svijetu. To me motivira da se natječem. Želim se boriti sa najboljima na svijetu prije nego otiđem u mirovinu, a mislim da to i činim.‘‘, rekao je Dariush predstavnicima medija, a zatim se osvrnuo na svog protivnika.

‘‘Koji god aspekt pogledate, on (Tsarukyan) zna se boriti: On može grapplati, dobar je u stojci, a zna i miksati sve te segmente. 27 mu je godina, mlad je dečko i to ga čini opasnim. Kad ste mladi, munjevito napredujete i ja ga ne promatram na temelju prošle ili pretprošle borbe. Očekujem bolju verziju. Razmišljam što može popraviti i pripremam se za tu verziju njega. Mislim da će iskustvo ipak prevagnuti. Ja sam iskusniji i mogu napraviti razliku između naših setova vještina. Nadam se da ću pronaći finiš, bio to ‘submission‘ ili nokaut. Al naše vještine su na tako sličnoj razini i njegov stil je tako dobar da ću ga morati lomiti dio po dio.‘‘, zaključio je Beneil uoči jako zahtjevnog meča koji ga čeka ovaj vikend.

Nema se što reći, Beneil Dariush uvijek je bio pravi sportaš i ratnik. Ranije ovaj tjedan Dariush je otkrio kako ga Dustin Poirier odbija i ne želi se boriti protiv njega, jer ga ne smatra dovoljno ‘‘interesantnim‘‘. Dariush nije takav tip borca i spreman je za bilo koga, pa čak i ako mu pobjeda ništa ne donosi.

Linker
04. svibanj 2024 05:17