UFC

Bijesni Dana White sazvao hitan sastanak: ‘Moroni opet napadaju! Sredit ću to ovaj tjedan!‘

Dana White

 Jacek Boczarski/AFP/Profimedia
Problem rangiranja boraca je nešto što već duže vremena muči čelnog čovjeka UFC-a

Dana White, predsjednik UFC-a, ponovo je izrazio svoje nezadovoljstvo medijima koje smatra nekompetentnima. White smatra da ne razumiju borilački sport i ne rade svoj posao kako treba. Njegova frustracija kulminirala je nakon UFC 307 eventa kada je Khalil Rountree Jr. osvojio nagradu za borbu večeri zbog svog impresivnog srčanog nastupa protiv prvaka poluteške kategorije Alexa Pereire, ali unatoč tome nije napredovao na rang ljestvici unutar spomenute kategorije, ostajući na osmom mjestu.

White je bio bijesan i objavio video na svojoj Instagram priči u kojem je izjavio:

"Moroni opet napadaju. Khalil Rountree je imao opaku borbu protiv Pereire, a moroni ga rangiraju na osmo mjesto — zadržavaju ga na osmom mjestu. Doslovno ovaj tjedan imam sastanak kako bih pokušao popraviti rangiranje i maknuo sve te nesposobne i lijene idiote iz toga. Nadam se da ću to srediti ovaj tjedan."

Situacija s Rountreejem podsjeća na slučaj Renata Moicana na UFC Pariz priredbi prošlog mjeseca na kojoj je nastupio naš Ivan Erslan. Naime, Brazilac je pobijedio Benoita Saint-Denisa, ali su ga medijski predstavnici zanemarili u tjednom glasanju za rangiranje boraca.

Zbog toga je White odlučio istražiti mogućnost korištenja umjetne inteligencije kao rješenje za, prema njemu, neispravan sustav rangiranja boraca. Čelni čovjek UFC-a više puta je pokazao svoju odbojnost prema MMA medijima te često kritizira njihove odluke o plasiranju boraca.

Linker
15. listopad 2024 22:02