Ostalo

Tužna vijest dolazi iz svijeta MMA-a: Preminuo je Guilherme ‘Bomba‘, bivši UFC-ov i Bellatorov borac

Guilherme ”Bomba” Vasconcelos

 Instagram (guilherme Bomba)
Guilherme "Bomba" Vasconcelos 2014. godine bio je dio UFC-a, a 2019. godine okončao je svoju MMA karijeru

Tužne vijesti dolaze iz svijeta MMA-a. 38-godišnji brazilski MMA borac i poznati majstor BJJ-a, Guilherme "Bomba" Vasconcelos nažalost je preminuo. Vijest su s javnosti podijelili njegov ujak i majka putem Facebooka, a uzrok smrti zasad nije javno poznat.

Samo 24 sata prije vijesti o smrti Vasconcelosa, poznati borac objavio je "story" na Instagramu. Bila je to fotografija ispred Gracie Barra dvorane u kojoj je "Bomba" i dalje brusio svoje vještine. Radi se inače o vrlo cijenjenom grappleru i nositelju BJJ crnog pojasa, ali i o vrlo iskusnom MMA borcu.

"Bomba" je odradio ukupno 16 profesionalnih MMA nastupa tijekom svoje karijere. 2014. godine bio je dio treće sezone "The Ultimate Fighter Brasil" showa, a u sklopu UFC-ovog showa porazio je Markusa Pereza, a zatim je izgubio meč protiv Ricarda Abreua. Unatoč neosvajanju "TUF-a", Vasconcelos je dobio priliku boriti se unutar UFC-ovog kaveza. Početkom sedmog mjeseca 2014. godine, "Bomba" je nastupio na UFC 175 eventu koji su predvodili Chris Weidman i Lyoto Machida. Na priredbi održanoj u Vegasu, Vasconcelos je poražen jednoglasnom odlukom sudaca, a bolji od njega bio je Luke Zachrich.

Bio je to ujedno i posljednji nastup Vasconcelosa u UFC-u, a njegova MMA karijera potrajala je sve do 2019. godine. Čak šest nastupa odradio je "Bomba" unutar Bellator MMA organizacije. Tri pobjede i tri poraza upisao je Brazilac, a svoj posljednji MMA nastup također je odradio u Bellatoru. Derek Anderson porazio ga je u tom meču.

Vasconcelos je 2019. godine odradio i grappling meč s Gordonom Ryanom, ali taj meč je izgubio "giljotinom". Dakle, jedna vrlo zanimljiva i iskustvima bogata borilačka karijera, ali i prerano završen život. Cristiano Lazzarini, dugogodišnji BJJ trener ovog preminulog borca dirljivom porukom putem Instagrama oprostio se od Vasconcelosa.

"Od svih učenika koje sam imao, ti si bio najhrabriji. Neustrašiv, nepobjediv. U trenucima kaosa, ti si bio stroj, ali u svim ostalim trenucima ti si jako drag dečko. U tebi smo imali stroj koji je imao dašak svega. Tvoj MMA debi, pobjeda nad tipom koji je slavio deset puta zaredom i imao je 19 mečeva, bio je to najsretniji trenutak u mojoj sportskoj karijeri. Toliko smo putovanja i bitki zajedno odradili. Od plavog do crnog pojasa, od prve do posljednje MMA borbe. Čovječe, koliko te volimo. Nevjerojatno. Počivaj u miru, brate.", poručio je Lazzarini.

Guilherme "Bomba" nekoć je bio u ljubavnoj vezi sa svjetski poznatom pjevačicom

Guilherme "Bomba" Vasconcelos osim po borilačkoj karijeri, poznat je i po vezi sa slavnom američkom pjevačicom Demi Lovato. Vasconcelos i Lovato svoju ljubavnu vezu započeli su početkom 2017. godine, nedugo nakon što je Lovato prekinula svoju vezu s Lukeom Rockholdom. Romansa s "Bombom" također nije dugo potrajala i veza je okončana već sredinom 2017. godine.

image

Guilherme Vasconcelos i Demi Lovato

ALDA/Backgrid Australia/Profimedia

Linker
16. listopad 2024 10:02