UFC

(VIDEO) ‘Pošaljite Danu u federalni zatvor!‘: Dana White sam sebi ‘skočio u usta‘, pogledajte što je priznao

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik našao se na meti fanova nakon najnovijeg priznanja

Dana White dugi niz godina vodi "rat" s ilegalnim streamerima koji prema njegovim riječima "doslovno kradu" prenoseći UFC-ove evente na svojim besplatnim platformama. UFC-ov predsjednik nebrojeno puta je javno navodio kako će se upustiti u borbu sa svima koji ilegalno konzumiraju UFC-ov sadržaj i optimistično je najavljivao da će "svi biti uhvaćeni".

Njegove prijetnje nisu zabrinule "streamere" koji smatraju da White blefira i teško će ih ikada pronaći. Tako je svjetski poznata streaming platforma "Streameast" prije nešto više od mjesec dana izazvala Whitea. Dana je na jednoj od konferencija za medije rekao:

"Idemo jako protiv piratstva, a vidjeli ste da smo prije nekoliko godina počeli i sudski tužiti ljude zbog toga. Tako se borite protiv piratstva, počnete tužiti ljude za krađu.", rekao je Dana, na što je dobio odgovor Streameasta:

"Dođi po nas, Dana!"

Voditelji Streameasta oglasili su se na još nekim objavama u vezi Whiteovih izjava te su pojasnili kako ne bi radili to što rade, ali cijene prijenosa UFC-ovih evenata jednostavno su prevelike. Mnogi fanovi stali su u obranu streaming platformi.

"Dana White nam 15 godina govori kako će sudski goniti sve streamere, a prije 15 godina to bi možda i bilo moguće. Sada smo u 2024. godini i mislim da on ne može doći do IP adrese čak ni uz dobro plaćenog istražitelja. ‘Dinosaur‘ na čelnoj poziciji.", poručio je jedan od fanova.

No, zašto sve ovo pišemo? Zato što je Dana White sinoć samom sebi "skočio u usta". Tijekom konferencije za medije koju je održao nakon DWCS eventa, White se osvrnuo na prošlotjedni BKFC-ov event održan u Španjolskoj, točnije na meč između dvojice medijskih predstavnika. Oscar Willis, čovjek koji vodi web stranicu "The Mac Life" obračunao se s Benom Davisom, poznatim Misftisovim komentatorom. Dana je upitan je li gledao taj meč.

"Nakon što sam taj dan razgovarao s vama, promijenio sam svoj raspored kako bih pogledao tu borbu. Ali oni (BKFC) su pomaknuli termin te borbe i upropastili su moj raspored. Neću vam reći kako sam pogledao taj meč, ali gledao sam.", rekao je White, a UFC-ov službeni YouTube kanal u tom trenutku je na chatu napisao: "streameast!"

Mnogima je bilo jasno što White zapravo govori. UFC-ov predsjednik očito se poslužio ilegalnim streamom kako bi pogledao BKFC-ov event koji se prenosio putem DAZN-a i na taj način je Dana zapravo pokazao dozu licemjerja. Toliko godina javno osuđuje sve koji putem streamova gledaju UFC-ove evente, ali on kao čovjek koji si može priuštit bilo što, nije bio spreman izdvojiti novac za gledanje eventa koji ga je zanimao.

"Pošaljite ga u federalni zatvor.", komentari su brojnih MMA fanova koji time aludiraju na Whiteovu izjavu koja doduše nije vezana za streamere, nego za UFC-ove borce koji se nađu u kladioničarskim skandalima.

Whiteovo priznanje o gledanju BKFC-ovog eventa putem streama pratit će ga kad god se oglasi po pitanju ilegalnih streamera. Vjeroatno će White na nekoj od sljedećih pressica pokušati promijeniti svoju priču i govorit će kako nije aludirao na streamove, ali teško će mu itko u to povjerovati.

Linker
16. listopad 2024 10:01