UFC

UFC ažurirao rang ljestvice: Sean O‘Malley zauzeo je visoku poziciju čak i u ‘P4P‘ poretku

Sean O‘Malley

 Paul Rutherford/Getty images/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije profitirao je na rang ljestvicama porazivši Aljamaina Sterlinga

UFC 292 event donio je nekoliko mečeva rangiranih boraca, ali neke pretjerano velike promjene nisu se dogodile na UFC-ovim rang ljestvicama. Sinoć su ljestvice po svim težinskim kategorijama ažurirane, a u nastavku teksta donosimo vam najznačajnije promjene.

Ian Garry napravio je očekivani skok u velter kategoriji nakon uvjerljive pobjede nad Neilom Magnyjem. 25-godišnji Irac skočio je s 13. na 11. mjesto u poretku izazivača i tako je preskočio Kevina Hollanda te upravo spomenutog Magnyja. Nadao se Garry ulasku u top 10 nakon pobjede nad Magnyjem, ali trebat će mu pobjeda nad top 10 protivnikom za nešto takvo.

Natalia Silva i Karine Silva pobjedama nad Andreom Lee i Marynom Moroz uskočile su u top 15 unutar UFC-ove muha kategorije. Natalia Silva sada je 13. na ljestvici izazivačica, dok Karine Silva okupira 15. mjesto u poretku.

Marlon Vera pobjedom nad Pedrom Munhozom nije dobio ništa kad je u pitanju rang ljestvica. Ekvadorac je zadržao svoje šesto mjesto u poretku, a Munhoz je ostao na desetom mjestu koje je zauzimao i prije samog meča. Promjena se ipak dogodila na samom vrhu.

Porazom od Seana O‘Malleyja, Aljamain Sterling izgubio je titulu prvaka i sada je prvorangirani izazivač unutar bantama. Merab Dvalishvili skliznuo je na drugo mjesto koje je dosad zauzimao O‘Malley.

Sean O‘Malley pobjedom protiv Sterlinga uspio se plasirati i na UFC-ovu ‘‘Pound-for-pound‘‘ ljestvicu. ‘‘Suga‘‘ je skočio na visoko osmo mjesto u poretku i prvi put u karijeri rangiran je na ‘‘P4P‘‘ ljestvici. Sterling je pao tri mjesta u tom poretku i sada je deveti, a njegovim padom u poretku, Charles Oliveira (6. mjesto) i Kamaru Usman (7. mjesto) napravili su skok za jedno mjesto.

Iz nekog razloga Jiri Prochazka pao je dva mjesta u tom poretku i sada je 12., a njegov vjerojatno sljedeći protivnik Alex Pereira jedno mjesto je ispred njega. Alexander Volkanovski više ne dijeli prvu poziciju s Jonom Jonesom jer je pao na drugo mjesto u poretku, a Jones je sada usamljen na vrhu.

Ženska ‘‘P4P‘‘ ljestvica također je doživjela male promjene. Zhang Weili pobjedom nad Amandom Lemos skočila je na drugo mjesto u poretku, preskočivši Valentinu Shevchenko koja je sada treća. Alexa Grasso trenutna je ‘‘P4P‘‘ kraljica.

Kompletne rang ljestvice po težinskim kategorijama možete pogledati klikom na LINK.

Linker
02. svibanj 2024 00:53