UFC

Bisping kritizirao Kevina Hollanda: ‘Želiš li biti ‘showman‘ ili prvak? Ovo je bio nizak borilački IQ‘

Kevin Holland vs.  Stephen Thompson

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov komentator i umirovljeni borac nije oduševljen Hollandovim pristupom

Iako je Kevin Holland zabavio mnoštvo onih koji su gledali njegov sinoćnji meč protiv Stephena Thompsona, a neke je oduševio i potezom kojim je odbio zauzeti dominantnu poziciju u parter, nisu svi ostali oduševljeni.

Michael Bisping, bivši prvak UFC-ove srednje kategorije sinoć je obavljao ulogu komentatora na UFC on ESPN 42 eventu, a odmah nakon eventa, Bisping je kritizirao Hollandov nastup. Ono što je Bispinga posebno zasmetalo jest činjenica da je Holland imao priliku zauzeti gornju, dominantnu poziciju u parteru, ali je odbio i pozvao je ‘‘Wonderboyja‘‘ na obračun u stojci.

‘‘Wonderboy‘‘ se pokazao kao ipak bolji borac u stojci, a hrvanje i parter najslabije su točke kad su Stephen Thompson i njegove vještine u pitanju. Holland je odlučio ne iskoristiti tu priliku, a Bisping je djelovao frustrirano zbog toga.

‘‘Konstantno viđamo borce koji govore nešto tipa: ‘Prvi koji krene po rušenje je kukavica‘. Ali znate što se onda dogodi. Jedan od boraca ipak krene po rušenje, jer rušenja su dozvoljena prema pravilima. Ovo je MMA borba. Ovo je jedan od prvih puta da se netko uistinu držao toga da neće hrvati. Kevin Holland imao je gornju poziciju. Nekoliko puta je odbio iskoristiti ju. Mislim da će mu kasnije biti žao jer ego ga je nadjačao. Ovo nije natjecanje u popularnosti gdje je cilj da ljudi misle da ste neki opasni frajer. Ne, ovdje ste da pobijedite u borbi. Ulozi su veliki. Želiš li biti prvak? Nadaš li se zaraditi puno novca? Želiš li da te prepoznaju kao jednog od najboljih boraca na svijetu ili kao tipa koji pruža ‘show‘, ali moguće je da u svemu tome ispusti pobjedu. To nije bio visok borilački IQ‘‘, kritizirao je Bisping.

30-godišnji Kevin Holland zapravo je i poznat kao borac koji se često upusti u ovakve nesmotrene poteze i Bisping je zapravo u pravu. Holland često voli razgovarati s protivnicima tijekom borbe, obraćati se ljudima koji sjede van kaveza i slično, a da pritom gubi borbu i dominantne pozicije.

Nitko ne garantira da bi Holland došao do pobjede i da je zauzeo gornju poziciju u parteru, ali šanse bi mu bile daleko veće i jednostavno je neobjašnjivo da netko svojevoljno odustaje od dominantne pozicije u MMA borbi.

Takve stvari jedan su od razloga zašto Holland nije niti rangiran borac, a hoće li ikad doći do višeg stupnja zrelosti ili će se Holland jednostavno opredijeliti za borca koji je prvenstveno ‘‘showman‘‘, preostaje nam vidjeti.

Možda je Kevin Holland prihvatio činjenicu da nema ono što je potrebno da postane najboljim borcem na svijetu i stoga je odlučio graditi svoj imidž i svoju karijeru na nekakav drugi način. Na kraju krajeva, radi se o njegovom izboru i njegovoj karijeri.

Linker
25. travanj 2024 03:23