UFC

Edmen Shahbazyan o treningu s Khabibom: ‘Kad on dođe, puno se radi i ostavi puno sati u dvorani‘

Edmen Shahbazyan

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Mladi Shahbazyan je trenutno nanizao tri poraza, subotnja pobjeda mu je imperativ

Edmena Shahbazyana se neko vrijeme smatralo jednim od najboljih i najtalentiranijih boraca svijeta te mu se predviđala svijetla budućnost u kojoj će biti UFC prvak. No, počevši od poraza od Dereka Brunsona, Edmen je skupio tri poraza u nizu te će ih pokušati ispraviti već ovog vikenda na UFC 282.

Nakon što jer 2018. godine došao u UFC preko DWCS-a, Shahbazyan je krenuo odlično i pobijedio četiri borbe. Nakon toga je došao Brunson koji je zaustavio ‘‘hype‘‘, a potom su ga pobijedili i Jack Hermansson i Nassourdine Imavov. Bilo je jasno da mora poraditi na hrvanju i parteru, a za to je izabrao vjerojatno najbolju opciju: Khabiba.

‘‘Ti likovi mi pomažu da se jako dobro spremim, ostavio sam puno sati u dvorani. UFC osoblje, Xtreme Couture osoblje, treneri i menadžer Ali. Svi su mi oni pomogli da dođem gdje sam danas i pomogli da se preselim u Vegas i to jako cijenim‘‘, rekao je Shahbazyan kod The Schmoa.

‘‘Kad god se Khabib pojavi, s njim se uvijek odlično radi. Blagoslovljen sam jer mogu biti dio toga. Oni su teški radnici i ostavljaju puno sati teškog rada u dvorani. To je sve što mogu reći, to je čisti rad i zahvalan sam im svima‘‘, zaključio je Edmen.

U subotu Shahbazyan jednostavno mora pobijediti, a protivnik mu je Dalcha Lungiambula koji također ima tri poraza u nizu, a poražen je u četiri od posljednjih pet borbi. Iako ima tek 25 godina i mnogo vremena za napredak, bit će nezgodno ako dođe i do četvrtog poraza u nizu od dosta lošeg protivnika.

Linker
26. travanj 2024 16:13