UFC

Bisping objasnio zašto Miočić nije dobar izbor za Furyjev MMA debi: 'Jasno je što bi se dogodilo...'

 Screenshot (YouTube)
Michael Bisping vjeruje da bi Tyson Fury mogao predstavljati prijetnju u UFC-ovoj teškoj kategoriji, posebno pod jednim uvjetom - da mu se od samog starta pametno dodjeljuju protivnici...

Furyjev prelazak u MMA vruća je tema već neko vrijeme. 'Kralj Cigana' svako malo koristi priliku da na ovaj ili onaj način zagolica maštu fanova pa tako posljednjih tjedna nerijetko zna pričati o svojim ambicijama u drugim sportovima.

Boksačka zvijezda tako je u više navrata čak prozvala i Stipu Miočića. Aktualni UFC-ov prvak u teškoj kategoriji taj je izazov i prihvatio te je spreman jedan takav dvoboj odraditi i u 'svom' kavezu, ali i u 'Furyjevom' ringu.

No da bi UFC s Tysonom trebao postupati na jedan drugi način zaključio je Michael Bisping u svom 'Believe You Me' podcastu. Bivši prvak u srednjoj kategoriji mišljenja je da bi mu UFC trebao pametno dodjeljivati protivnike, a objasnio je i zašto Stipe nije dobar izbor za Furyjev debi u MMA svijetu.

"On bi zasigurno mogao biti prijetnja. Vjerujem u to, ali ako mu se na pravi način izaberu protivnici. Zašto? Pa zato što u UFC-u ima nekoliko dobrih hrvača poput Stipe. On je hrvanjem nadigrao Francisa Ngannoua, a Ngannou se bavi MMA-om duže od Furyja pa nije teško pretpostaviti da bi isto napravio i Furyju. To se podrazumijeva. Pored toga, pa neće oni odmah Tysonu dodijeliti borbu za naslov...", objasnio je Bisping svoj stav.

'The Count' je u nastavku obrazložio i zašto misli da bi se Fury savršeno uklopio u današnji UFC, a time i dodatno potkrijepio ranije spomenute činjenice.

"Ljudi ovo razdoblje u UFC-u nazivaju erom zabave, a Fury se savršeno uklapa u tu priču. On zna pričati sra*a danima, jako je zabavan, zna se boriti, ali i zapjevati u mikrofon. On je svjetski prvak, ali i izrazito karizmatičan tip. Definitivno je ogromna zvijezda i ako može nanizati par pobjeda i onda dobiti priliku u borbi za naslov... To bi za UFC bio ogroman posao i ogroman PPV", zaključio je Bisping.

Linker
25. travanj 2024 19:06