UFC

Bisping odgovorio na optužbe Justina Gaethjea: ‘Justin pokušava biti dobar prijatelj i timski kolega‘

Michael Bisping

 Screenshot (youtube, Michael Bisping)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije nije pretjerano zamjerio Gaethjeu na kritikama

Vrlo oštar bio je Justin Gaethje prema Michaelu Bispingu nakon nedavno održanog UFC 286 eventa. Gaethjeu se nije svidilo kako je Bisping odradio svoj komentatorski posao tijekom borbe između Kamarua Usmana i Leona Edwardsa.

Gaethje smatra da je Bisping bio pristran jer je Leon Edwards njegov sunarodnjak i da je svojim komentarima zapravo obmanjivao javnost da je Edwards zasluženo slavio u tom meču.

‘‘Mislim da je Usman pobijedio tu borbu. Ali ja sam vjerojatno jednako pristran kao i suci. Ali, sigurno nisam pristran kao Michael Bisping koji nije trebao biti ni blizu mikrofona dok se ta borba odvijala. To nije nešto što samo ja mislim, jednostavno je bilo neprofesionalno‘‘, rekao je Gaethje na konferenciji za medije.

Nedugo poslije, Michael Bisping odlučio je odgovoriti Gaethjeu putem svog YouTube kanala. Bisping rijetko kad ostaje dužan nakon prozivki, ali u ovom slučaju nije htio potencirati neke dodatne tenzije. Bisping zapravo želi smiriti tenzije, ali svoje mišljenje je morao podijeliti.

‘‘Justin u ovoj situaciji biva lojalan prijatelj i timski kolega. Kad gledate borbu i želite da vaš prijatelj i timski kolega dođe do pobjede, tada vam svaka dobra stvar koju on napravi bude još naglašenija. Dojam je pojačan. Sve ono što protivnik čini vašem prijatelju, vi to zapravo umanjujete i odbacujete. Tako funkcionira ljudski um.‘‘, započeo je Bisping, a potom je dodao:

‘‘Justin čvrsto vjeruje da je Kamaru pobijedio u toj borbi. Ja sam rekao da je Leon čisto pobijedio u toj borbi. Smatram da je to napravio u tijesnoj borbi, sve su runde bile tijesne. Leon ga nije izdominirao, ali Leon je dobio taj meč. Mislim da je Kamaru bio bolji jednu ili dvije runde. Sve runde bile su tijesne, a Justin pokušava ispasti dobar timski kolega.‘‘

Bisping je otkrio da je Gaethjeu poslao i poruku zatraživši objašnjenje, a Gaethje odgovorio napisavši ‘‘LOL‘‘. Bisping je na to samo čestitao Gaethjeu na njegovoj pobjedi protiv Fizieva, a u nastavku svog obraćanja javnosti, Bisping je istaknuo da ne želi poticati nekakvu svađu s Justinom i da poštuje njegov težnju da bude dobar prijatelj i timski kolega.

Linker
23. travanj 2024 22:50