UFC

Jon Anik stao u obranu Bispinga: ‘Nismo savršeni, ali sude nas za svaku izjavu u osam sati prijenosa‘

Anik, Bisping i Cormier

 Screenshot (ufc Fight Pass)
Justin Gaethje je iskritizirao Bispinga da je bio pristran prema Edwardsu, ali je Bispingov kolega stao na njegovu stranu

UFC 286 prošlog vikenda se održao u Londonu, a prema svim realnim parametrima možemo reći da je to bila jedna vrhunska priredba. Domaćin Edwards je obranio pojas po prvi put, i to u trećem meču protiv Kamarua Usmana. Osim toga smo gledali još fantastičnih borbi, a svakako valja istaknuti onu između Gaethjea i Fizieva.

Kada je riječ o Gaethjeu, on je imao štošta za reći na press konferenciji nakon priredbe. Osim o svojoj pobjedi, govorio je i o komentatoru Michaelu Bispingu kojem je tom prilikom uputio kritike kako je bio pristran prema Edwardsu te da je na taj način oštetio Usmana. Na to sve je reagirao Jon Anik, također poznati UFC-ov komentator:

‘‘Moram ovo reći u obranu svog kolege s prijenosa, Michaela Bispinga, čovjeka koji nikad nema skrivene namjere i nije pristran kad komentira borbe. Mislim da je čak osobno i bliži s Kamaruom Usmanom nego s Leonom Edwardsom. On je samo mislio kako je Edwards kontrolirao borbu u stand-upu i pogađao čišće‘‘, napisao je Anik na svom Twitter profilu.

‘‘Posao MMA komentatora nije težak kao posao borca, bodovnih sudaca ili suca u kavezu, ali je težak. Sude nas zbog svake izjave u prijenosu od osam i više sati i sigurno postoje stvari koje bi smo povukli. Uvijek je netko oko nečega uzrujan. Nikad nismo imali savršen show, nikada ni nećemo‘‘, napisao je u drugoj objavi.

UFC-ove komentatore se gotovo nakon svake veće priredbe proziva za pristranost prilikom komentiranja barem jednog od mečeva. Ponekad se treba staviti u njihovu kožu jer su i oni ljudi te ih ponekad ponese trenutak. Gledatelji se uzbude preko malih ekrana, a zamislite samo kakvo je uzbuđenje sjediti uz sami kavez.

Linker
20. travanj 2024 04:37