UFC

Bryce Mitchell uvjeren da je borba između Makhacheva i Volkanovskog bila namještena: ‘Islam im donosi novac od nafte‘

Islam Makhachev vs. Alex Volkanovski 

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Također je uvjeren kako je Volkanovski tu borbu pobijedio, a kao razlog namještanja navodi novac koji im Makhacev navodno donosi

Islam Makhachev i Alexander Volkanovski su se sastali na UFC 284 priredbi u Australiji, a Volkanovski je pokušao doći do pojasa u lakoj kategoriji i statusa dvostrukog prvaka. Dvojica prvaka su pružila poslasticu od pet odličnih rundi, ali je na kraju kao pobjednik izašao Makhachev.

Dok drugi raspravljaju o sudačkoj odluci i kako je meč trebao završiti, Bryce Mitchell, naravno, ima drugačiju teoriju. On tvrdi kako je meč bio namješten, a kao motiv je naravno naveo novac:

‘‘Ta borba je bila je**no namještena, stari. Makhachev im donosi silan novac na Bliskom istoku. Kada donosiš taj veliki novac od nafte i sav taj novac s Bliskog istoka, brate. Najbogatiji ljudi svijeta su s Bliskog istoka. Pretpostavljam da su jednostavno je**no potplatili suce‘‘, rekao je Mitchell za Fanatics View.

‘‘Znam da je Alexander Volkanovski pobijedio u toj borbi, ne mislim ništa. Ja samo znam da je on pobijedio i znam da je borba namještena. Ja nisam je**no glup. Ne možete mi reći da to sr**e nije bilo je**no namješteno. Ne nasjedam na to. Možete platiti te suce koliko god je**no to želite, ali ja znam da je Alexander Volkanovski pobijedio tu borbu‘‘, dodao je.

Borba je uistinu bila bliska i samo je bilo pitanje vremena kada će netko doći s teorijom da je namještena. To su ozbiljne optužbe za korupciju, a takvo nešto bi bilo uistinu veliki skandal za UFC.

Što se Mitchella tiče, izgleda da se još uvijek oporavlja od teškog poraza kojeg mu je u dvanaestom mjesecu nanio Ilia Topuria. Iako mu je to bio službeno prvi poraz u profesionalnoj karijeri, Mitchell je gubio i na ‘‘The Ultimate Fighteru‘‘. Na UFC 288 u petom mjesecu ga čeka Jonathan Pearce.

Linker
20. travanj 2024 03:44