UFC

Bisping savjetuje Nickala da uspori: ‘On juri za novcem, ali trenutno ne može pobijediti najbolje borce‘

Bo Nickal

 Instagram (bo Nickal)
Umirovljeni engleski borac uputio je nekoliko savjeta talentiranom američkom hrvaču

Renomirani američki hrvač Bo Nickal opravdao je očekivanja u noći s utorka na srijedu. 26-godišnjak je nastupio u ‘‘main eventu‘‘ Dana White‘s Contender Seriesa, a Zacharyja Borrega porazio je ‘‘submissionom‘‘ (RNC) nakon samo 62 sekunde borbe.

Unatoč sjajnom nastupu i uvjerljivoj pobjedi, Nickal nije nagrađen ugovorom s najjačom svjetskom MMA promocijom. Dana White objasnio je kako su iza Nickala tek dva profesionalna MMA nastupa (2-0) i želi ga vidjeti u još jednom nastupu na DWCS-u, prije nego li mu uruči ugovor s UFC-om.

Nickal također nema ništa protiv toga i spreman je odraditi još jednu borbu prije UFC debija, ali Michael Bisping smatra da će to i dalje biti prerano. Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra kako Nickal pokušava preskočiti stepenice u lovu za novcem.

‘‘Slušajte, on juri za novcem. Trebao bi biti oprezniji. Samo zato jer znaš hrvati i jer si odradio to što si odradio na Contender Seriesu, ne znači da možeš doći ovdje i pobijediti najbolje borce svijeta. Trenirao sam s brojnim vrhunskim hrvačima, tipovima koji imaju uspjehe slične njegovim. Ali hrvanje uz žicu drugi je svijet. Naravno, tip će vjerojatno imati sjajnu karijeru, ali trebao bi malo usporiti. Tek je dobio taj razvojni ugovor (ugovor kojim mora odraditi još jedan nastup na DWCS-u, op.a.), ali neovisno o tome, čestitam, bio je to senzacionalan nastup.‘‘, rekao je Bisping nakon završenog eventa.

Bo Nickal ne taji kako se želi okušati protiv najboljih i silno vjeruje da ima sve potrebne alate da se nosi s takvima. Podlogu za velike stvari definitivno ima, ali možda mu ne bi bilo loše poslušati savjet nekog puno iskusnijeg, kao što je to spomenuti Michael Bisping.

Ipak, čak i u slučaju brzog dolaska u UFC, nema sumnje kako će ga promocija pažljivo graditi, što se uostalom očitovalo i na primjerima Seana O‘Malleyja i Paddyja Pimbletta. Međutim, oni su u UFC došli kao osjetno iskusniji MMA borci.

Linker
20. travanj 2024 17:32