UFC

Bo Nickal već ugovorio novi meč: Ponovno će nastupiti na DWCS-u, a čeka ga puno ozbiljniji protivnik

Bo Nickal

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Sjajni hrvač i vrlo talentirani MMA borac tražit će ugovor s najjačom svjetskom MMA organizacijom

Nakon impresivno odrađenog meča na ovotjednom Dana White‘s Contender Seriesu, Bo Nickal je jako brzo saznao ime novog protivnika. Ponajbolji američki hrvač svladao je Zacka Borrega nakon samo 62 sekunde borbe, ali Dana White odlučio je kako Nickalu treba još jedan meč prije nego ga UFC potpiše.

Predsjednik UFC-a odlučio se na takav potez jer Nickal iza sebe ima samo dva profesionalna MMA meča (2-0), a niti u jednom nije ozbiljnije testiran. Ozbiljniji test trebao bi mu pružiti Donovan Beard (7-1-0).

32-godišnji američki borac nadimka ‘‘The Highlight Reel‘‘ imao je bogatu amatersku karijeru, a krajem 2020. godine otisnuo se u profesionalce. Šest pobjeda i jedan poraz njegov je dosadašnji učinak u profesionalnom MMA-u, a pet pobjeda upisao je prekidom.

Trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a obje je ostvario u ovoj kalendarskoj godini. Jedini dosadašnji poraz pretrpio je u 11. mjesecu prošle godine, a Raheam Forest (3-0-0) jednoglasnom ga je odlukom porazio.

Beard je krajem proteklog mjeseca pobijedio Milesa Leeja ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi i time je došao do Cage Fury FC titule u srednjoj kategoriji. Dakle radi se o vrlo zanimljivom borcu koji bi uistinu trebao testirati Bo Nickala.

26-godišnji Nickal u šestom mjesecu ove godine odradio je MMA debi, nokautiravši Johna Nolanda nakon samo 33 sekunde borbe. Zacka Borrega prisilio je na predaju nakon 62 sekunde i uistinu nismo mogli vidjeti kako se Nickal nosi s nešto duljim i zahtjevnijim MMA mečevima. Hoće li Beard dati odgovore na takva pitanja ili će Nickal proći kroz još jednog protivnika, preostaje nam vidjeti.

Njihov meč održat će se 27. rujna (deveti mjesec), a bit će to posljednja ovosezonska Dana White‘s Contender Series priredba. Pobijedi li Nickal i krajem devetog mjeseca, vrlo vjerojatno će ga White nagraditi ugovorom s UFC-om.

Linker
24. travanj 2024 09:05