UFC

Bisping se osvrnuo na najteži poraz svoje karijere: ‘Henderson je bio na TRT-u i to je njegova sramota‘

Dan Henderson vs. Michael Bisping

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni britanski MMA borac brutalno je nokautiran 2009. godine na UFC 100 eventu

Michael Bisping vjerojatno je najveći britanski MMA borac u povijesti i apsolutna legenda UFC-a. Član je njihove Kuće slavnih i bivši je prvak UFC-ove srednje kategorije.

Unatoč svim uspjesima, jedan poraz također je istaknut trenutak njegove bogate karijere. Radi se naravno o nokautu koji je pretrpio 2009. godine protiv Dana Hendersona.

Henderson je Bispinga brutalno nokautirao na UFC 100 priredbi, a mnogi su takav ishod dočekali s oduševljenjem, jer Bisping je tada glasio za izuzetno arogantnog borca koji je uživao u ''trash talku''. Hendo mu je tada začepio usta svojom razarajućom desnicom.

''Izgubiti nokautom na takav način te da vam se cijeli svijet dugo smije, dovodi vas do dvije mogućnosti. Možete biti poraženi i konstantno se žaliti ili možete nešto naučiti iz svega toga. Jednostavna je stvar. Ja sam nešto naučio iz toga. '', započeo je Bisping s osvrtom na taj trenutak, razgovarajući s Burtom Watsonom s MMA Junkieja.

''Henderson je u tom meču bio na TRT-u (terapija testosteronom) i to je njegova sramota, jer imao je poprilično dugu karijeru i nakon što su zabranili TRT. To je vrlo interesantno, jer dokazuje da je varao. Uvijek sam imao loše mišljenje o ljudima koji uzimaju steroide i još uvijek imam. Puno sam stvari krivo odradio ususret tom meču. Skidao sam samo jedan ili dva 'pounda', ali još uvijek sam bio u ranoj fazi svoje karijere i učio sam se poslu. Ne možete dopustiti da vas takvi porazi definiraju i ja to nisam dopustio. Svaka čast Hendersonu, radi se o dijelu povijesti, ali ja sam sve to koristio kao motivaciju.'', objasnio je Michael kako se nositi s takvim porazom, a brojni borci mogli bi izvući pouku iz njegovih riječi.

Bisping je sedam godina kasnije dobio priliku za osvetu. Ugovoren je revanš između njega i Hendersona, a Bisping je branio titulu prvaka UFC-ove srednje kategorije u tom meču. Jednoglasnom odlukom savladao je Hendersona, a iako će neki reći kako jednoglasna odluka i nokaut ipak nisu isto, Bispingova pobjeda ima dodatnu težinu. Naime, to je bila posljednja Hendersonova prilika da dođe do UFC-ova pojasa, a upravo ga je Bisping spriječio u tome naumu.

Linker
20. travanj 2024 15:28