UFC

Bisping tvrdi da Gaethjea ego sputava: ‘Želi ih pobijediti na njihovom terenu, a to je glas ega‘

Justin Gaethje

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Gaethjea idućega mjeseca na UFC 286 priredbi čeka Rafael Fiziev, tako da ćemo vidjeti hoće li ga ego opet prevariti

Idućega mjeseca na UFC 286 priredbi u kavez se vraća i Justin Gaethje. Nakon što je poražen od Charlesa Oliveire u borbi za pojas lake kategorije u petom mjesecu prošle godine ‘‘Highligt‘‘ nije nastupao, a za mjesec dana ga ne čeka niti malo lagan zadatak. Rafel Fiziev je jedan od top boraca lake kategorije, tako da će se morati dobro namučiti ako ga želi pobijediti.

U prošlosti se puno govorilo o Gaethjeovom hrvanju, no nismo ga baš imali prilike gledati u kavezu. Michael Bisping smatra da je to zbog ega, te da bi ga to vrlo lako moglo koštati pobjede protiv Fizieva:

‘‘Svi mi volimo Gaethjea, volimo kako se bori. Volimo uzbuđenje koje donosi na stol, a razlog za to je što on samo odmahne rukom i kaže ‘idemo‘. No ovog puta ga želim vidjeti kako se drži taktike. To će ovisiti o jednoj stvari, iako ne znam hoću li se pravilo izraziti. To ovisi o tome hoće li mu ego to dopustiti‘‘, rekao je Bisping u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Mislim da si on kaže ‘ne, želim ostati na nogama i pobijediti te u tvojoj igri‘, a to je ništa drugo nego glas ega. Ako objektivno pogledamo, složit ćemo se da je najlakši način za pobijediti Fizieva alatima koje je učio godinama u srednjoj školi. Fiziev zna braniti rušenja, ali nije dobar hrvač kao Justin Gaethje‘‘, dodao je.

Gaethje je jedan od onih boraca čije borbe gotovo nikad nisu dosadne, no to ga često zna koštati i pobjede. S druge strane, zbog želje za atraktivnošću svoje hrvanje gotovo pa i ne koristi, tako da ćemo vidjeti hoće li Fizievu drugačije pristupiti.

Linker
11. srpanj 2024 12:28