UFC

Bisping tvrdi: ‘Israel Adesanya će se doći potući s Pereirom, ali Alex ga se ne boji‘

Israel Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Devet dana ostalo je do UFC 281 i okršaja starih rivala

Israela Adesanyu se u posljednjih nekoliko mečeva kritizira zbog neatraktivnosti, odnosno zbog ‘‘ziheraškog‘‘ pristupa koje rezultiraju relativno dosadnim i monotonim borbama. Također, kritizira ga se da radi najmanji mogući minimum samo da zadrži pojas, te da protivnika nije završio već više od dvije godine.

Iako je to fanovima vjerojatno neatraktivno, u potpunosti je legitimno na taj način dolaziti do pobjede. Sljedećeg vikenda (12.11.) Adesanya brani pojas protiv svog rivala iz kickboks dana, Alexa Pereire. S obzirom da je već upisao dva poraza od njega i jednom čak bio nokautiran, Adesanya će ovog puta vrlo vjerojatno biti motiviraniji nego ikad da borbu atraktivnom završnicom odvede u svoju korist, a to je rekao i Michael Bisping:

‘‘Jedna od negativnih stvari koje o Adesanyi govori u posljednje vrijeme jest da se ne bori da pobijedi. Trenutno ima defanzivan stil. Vidite, to se može pronaći kod puno UFC prvaka jer je ulog prevelik, pritisak je ogroman, a životni stil koji možete imati kada branite pojas u financijskom smislu je odličan. Porazom ne gubite samo borbu nego i životni stil, slavu, prestiž, sponzorstva, novac. Život vam se promijeni‘‘, rekao je Bisping.

‘‘Ali kada je u pitanju ova borba, Israel se dolazi potući. Israel će se potući jer se Perira njega ne boji, ići će naprijed jer je već pobjeđivao Izzyja. Zbog toga smatra da je bolji u ‘stand upu‘, da je bolji borac, mislit će da sa malim rukavicama ima još više šanse protiv Izzyja. Definitivno će ići naprijed‘‘, zaključio je.

UFC 281 se održava za manje od deset dana, tako da ćemo tada saznati hoće li Adesanya osvetiti poraze iz kickboksa.

Linker
19. travanj 2024 23:04