UFC

Bisping zaziva uvođenje nove kategorije koja bi koristila brojnim UFC borcima

Michael Bisping
 ALLAN ZILKOWSKY/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
‘U pripremama čitav kamp postaje opsjednutost skidanjem kilograma, a to je štetno za borce...‘

Nitko ne voli gledati probleme i muku s kojom se borci suočavaju tijekom skidanja kilograma. Određena rješenja, poput uvođenja novih kategorija, mogla bi donekle ublažiti problem. Naravno, bit će uvijek onih koji će unatoč tome iscrpljivati tijelo do krajnjih granica, no bit će definitivno i onih koji će u novim kategorijama pronaći novi i zdraviji dom.

Legendarni Michael Bisping, nekadašnji UFC-ov prvak u srednjoj kategoriji, smatra da bi već s uvođenjem samo jedne dodatne kategorije bio napravljen velik korak prema boljim vremenima. Popularni 'The Count' tako je u razgovoru s MMA Junkie portalom predložio da UFC po uzoru na boks uvede lakotešku (cruiserweight) kategoriji.

"Volio bih da se svi presele u jednu kategoriju više i da uvedu lakotešku. UFC i bez mog sudjelovanja radi jako dobar posao u vođenju promocije, ali po mom skromnom mišljenju, lakoteška je kategorija koju imaju i u boksu - recimo da to ovdje bude kategorija do 99,8 kg (220 lbs)", predložio je Bisping pa objasnio kakav bi to moglo imati efekt na ostale težinske razrede:

"U tom slučaju, svi teškaši mogu ostati u teškoj, borci iz poluteške prijeći u lakotešku, velteraši bi se mogli boriti u srednjoj, a oni iz srednje preseliti u polutešku, jer to je u biti ono što svi rade. Nekoć sam i ja bio poluteškaš, ali sam počeo skidati kilograme i boriti se u srednjoj. A to je štetno za borca, pogotovo u pripremama jer onda čitav kamp postaje opsjednutost skidanjem kilograma. Tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Fokus bi trebao biti na treningu kojim se spremate za protivnika. Pored toga, svjedočimo i umoru koji se u borbama javlja zbog skidanja kilograma. Ne kod svih, ali vidimo da neki usporavaju u trećoj ili drugoj rundi. Teže i podnosite udarce. To sam i sam osjetio i znam da zbog skidanja kilograma nisam mogao primiti udarac onako kako sam mogao kao poluteškaš. Kada bi se svi mogli preseliti u višu... Ali i dalje to nije toliko jednostavno jer nema nikoga tko bi to nadgledao. Trebate jednostavno prestati biti pi*kice i boriti se u vašoj prirodnoj kategoriji", zaključio je Mike.

Hoće li UFC ikada uvesti novu/e kategoriju/e?

Linker
19. travanj 2024 20:05