UFC

Bivši prvak ne odustaje: Chris Weidman najavio povratak nakon teškog loma noge

Chris Weidman

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nešto manje od deset mjeseci prošlo je od jedne od najtežih ozljeda viđenih u UFC-ovom borilištu

UFC 261 priredba, održana u travnju prošle godine, trebala je biti vrlo značajna priredba. Prije svega zbog toga što su nakon više od godinu dana gledatelji ponovno pušteni na tribine, a sve je bilo dodatno začinjeno s tri borbe za titulu. Ipak, mnogima je u pamćenju najviše ostalo ono što se dogodilo u posljednjoj borbi prije te tri glavne.

Chris Weidman borio se protiv Uriaha Halla te je tražio pobjedu kojom bi ponovno postao relevantan kandidat za UFC-ov vrh srednje kategorije. Umjesto toga, već nakon 17 sekundi borbe, vidjeli smo ga u teškoj agoniji. Nakon jednog naoko gotovo nevinog "low kicka", njegova noga polomila se poput grančice. Svi jako dobro pamtimo Weidmana kako uz ogromne bolove na nosilima napušta dvoranu.

Zadržao je ipak pozitivan stav te je putem društvenih mreža fanove upoznavao sa svojim oporavkom, otkrivši između ostalog kako vjeruje da njegova borilačka karijera nije gotova. I sad je to potvrdio. Zapravo, uskoro je spreman boriti se i već ima termin kad to namjerava napraviti.

"Želim se boriti prije nego u lipnju navršim 38 godina. To je moj cilj. Mrzim vidjeti stariju dob na ekranu kad me predstavljaju. Nikad to nisam volio, čak i u dvadesetima sam uvijek težio tome da se borim prije rođendana, samo da mogu vidjeti manji broj. Još uvijek to imam u sebi. Početak lipnja bio bi sjajan za borbu, no i dalje je puno toga u zraku i teško je išta pretpostaviti", rekao je Weidman u podcastu MMA Fightinga.

Njegov najveći problem je forma u kakvoj je bio i prije borbe s Hallom. Računajući borbu u kojoj mu je Luke Rockhold krajem 2015. godine oduzeo titulu prvaka, Chris je slavio u samo dvije od posljednjih osam borbi. Zbog toga su mu mnogi savjetovali da završi karijeru i posveti se trenerskom poslu, no on očito nema namjeru ostaviti onakvu sliku kao posljednju uspomenu na njegovu karijeru.

I nije problem što se želi i dalje boriti, on to svakako još uvijek može. Problem će nastaviti ako ponovno krene govoriti i šampionskim ambicijama, kakve ga nisu napustile kroz cijelo vrijeme loše forme i rezultata. Svaka nova borba bila je ona koju je najavljivao kao potvrdu da i dalje može biti prvak. Ako s time odmah nastavi, mogao bi doživjeti veliko razočaranje.

Inače, Chris će 38. rođendan proslaviti 17. lipnja.

Linker
24. travanj 2024 14:02