UFC

Bivši prvak savjetovao Toma Aspinalla: ‘Moraš koristiti ‘low kickove‘, inače ćeš naje*ati!‘

Sergej Pavlovič i Tom Aspinall

 SCREENSHOT/YOUTUBE/UFC
‘Zanima me može li ga usporiti na taj način‘

Bivši UFC-ov prvak muha i bantam kategorije Henry Cejudo savjetuje Toma Aspinalla kako ukrotiti moć Sergeja Pavloviča. Aspinall se sučeljava sa zastrašujućim ruskim nokauterom za privremeni naslov u teškoj kategoriji u glavnoj borbi večeri UFC-a 295 u Madison Square Gardenu ove noći.

Pavlovič se probio na vrh ljestvice teškaša sa šest uzastopnih nokauta u prvoj rundi. Nije tajna što ruski borac želi učiniti, a Cejudo kaže da Aspinall mora usporiti svoj pritisak prema naprijed.

"On (Pavlovič) ima ogroman raspon u odnosu na Toma Aspinalla, doseg od 215 centimetara, skoro dvostruko više od mene, što je zastrašujuće. Čovjek je tehničar i jak kao zvijer! On je agresivan finišer, ali moramo govoriti o njegovim slabostima. Previše se oslanja na ruke i zanima me hoće li Tom bacati ‘low kickove‘ da bi ga mogao usporiti i oduzeti mu moć koju ima u rukama. Ako to ne napravi, mislim da je naje*ao", rekao je na svom YouTube kanalu.

Kada je analizirao Aspinallove slabosti, Cejudo je objasnio da bi njegove "all-rounderske" vještine mogle biti na njegovu štetu.

"On nema taj ‘x-faktor‘ koji može upotrijebiti ako nešto neće ići po planu. Po meni je bolje da imaš ‘ono nešto‘, a da nisi dobar u svim segmentima nego obratno. Primjer za to je Alex Pereira koji nije klasa u svakom segmentu, ali znaš da te može prikucati o pod svakog trenutka", nastavio je, a onda dao završnu riječ.

"Volio bih vidjeti više - on mora razviti jednu dominantnu stvar, gdje će ljudi reći, ‘O, s**nje, on dolazi.‘ To će vas dovesti u tu poziciju. A ponekad je previše linearan. Ne možeš biti pravocrtan protiv tipa koji ima ovakvu snagu poput Sergeja Pavloviča, tako da ćemo vidjeti što će izvući iz rukava", zaključio je.

Linker
27. travanj 2024 18:17