UFC

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije želi nastupiti u Londonu: Gamrot se ponudio za ulogu protivnika

Mateusz Gamrot

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sjajni poljski borac lake kategorije želi se vratiti pobjedama nakon poraza od Dariusha

Leon Edwards protiv Kamarua Usmana, Rafael Fiziev protiv Justina Gaethjea i Marvin Vettori protiv Romana Dolidzea. Ovo su tri zasad najzvučnije borbe najavljene za UFC 286 event zakazan za 18. ožujka (3. mjesec) u Londonu. Edwards i Usman očekivano predvode event, a Fiziev i Gaethje mogli bi nam priuštiti jedan od najboljih mečeva u cijeloj kalendarskoj godini.

Kad je u pitanju londonski event, čini se da bismo mogli dobiti još jedan sjajan meč na tom ‘‘fight cardu‘‘, a radi se o obračunu dvojice top 10 boraca u lakoj kategoriji.

‘‘18. ožujka (treći mjesec) u Londonu. Sviđa mi se taj datum.‘‘, napisao je Rafael dos Anjos na svom Twitter profilu i time je dao do znanja da bi rado nastupio na toj priredbi. Brzo je privukao reakciju jednog od kolega iz kategorije.

‘‘Zvuči odlično‘‘, odgovorio je Mateusz Gamrot bivšem prvaku UFC-ove lake kategorije.

Odlično zvuči vjerojatno svakom MMA fanu, jer ovaj meč bio bi prava poslastica. Prije nego netko počne kritizirati Rafaela dos Anjosa da je prestar i da je njegovo vrijeme prošlo, dobro bi bilo osvrnuti se na neke od njegovih posljednjih rezultata.

RDA je upisao tri pobjede u posljednja četiri nastupa. Paul Felder, Renato Moicano i Bryan Barberena borci su koje je porazio, a izgubio je samo od Rafaela Fizieva u tom periodu nešto duljem od dvije godine. Prije toga RDA je bio u nizu od dva uzastopna poraza, ali gubio je od Leona Edwardsa i Michaela Chiese.

38-godišnji Brazilac gubi uglavnom od vrhunskih boraca, ali protiv boraca koji nisu pri samom vrhu redovito dolazi do pobjeda. Mateusz Gamrot borac je koji trenutno ne pripada baš samom vrhu lake kategorije, ali ima ambiciju što prije doći do te razine.

Bivši prvak KSW-ove lake i perolake kategorije pod okriljem UFC-a ima četiri pobjede i dva poraza. Gubio je u debiju od Gurama Kutateladzea i u posljednjem nastupu od Beneila Dariusha (u 10. mjesecu 2022. godine). Između ta dva poraza upisao je četiri pobjede, a dobivao je vrlo respektabilne borce kao što su Arman Tsarukyan, Carlos Diego Ferreira, Jeremy Stephens i Scott Holtzman.

Gamrot je u cijeloj dosadašnjoj karijeri izgubio samo dvaput, a odradio je ukupno 24 profesionalne borbe. Trenutno je sedmi u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije, dok je RDA jedno mjesto niže u poretku.

Ukoliko su obojica zainteresirani za obračun u Londonu, nema razloga da ih UFC ne upari, a nema sumnje da će i navijači uživati ako dođe do ovog meča.

Linker
26. travanj 2024 17:28