UFC

Tsarukyan ponovno prozvao Michaela Chandlera: ‘Najniži borilački IQ protiv predstavnika nove generacije‘

Arman Tsarukyan

 Instagram (arman Tsarukyan)
26-godišnji Armenac silno se želi obračunati protiv bivšeg prvaka Bellatorove lake kategorije

UFC-ova laka kategorija talentom je jedna od najbogatijih kategorija u cijeloj organizaciji, a među najvećim potencijalima ističe se Arman Tsarukyan (19-3-0, 6-2 UFC). 26-godišnji Armenac trenutno je osmorangirani izazivač UFC-ove lake kategorije i velika su očekivanja u budućnosti od njega.

Dvaput je Tsarukyan gubio u dosadašnjoj UFC karijeri, a poraze je upisivao od vrhunskih boraca kao što su Islam Makhachev i Mateusz Gamrot. U oba navrata pružio je jako dobar otpor, a mnogi smatraju da je zaslužio i pobjedu protiv Gamrota.

Tsarukyan je taj meč ipak izgubio, a pobjedama se vratio krajem 2022. godine. Arman je jednoglasnom odlukom porazio Damira Ismagulova, a sada se nada top 5 protivniku. Nije tajna da Tsarukyan ne gaji lijepo mišljenje o nekim veteranima koji se nalaze unutar top 5.

‘‘Chandler bi se trebao umiroviti. Svi oni se trebaju umiroviti. Beneil Dariush, on ne. Chandler, Poirier i Gaethje. Jednostavno ih se riješite. Eliminirajte ih iz top 15. Sve što oni rade jesu međusobne borbe i to je to. Ne žele se boriti s nikim drugima. Ta trojica su mi najmanje dragi borci. Naravno da bih se borio sa svakim od njih. Chandler nije prijetnja. On ne može biti prijetnja Islamu (Makhachevu). Kroz prve dvije runde nasrće poput bika. Ako pogledate njegov meč protiv Gaethjea, borio se poput glupana. Hrvač si, zašto se boriš u stojci protiv njega? On je podigao Gaethjea, srušio ga je, a nije niti zauzeo poziciju za kontrolu. Zašto si ga uopće podizao iznad visine ramena i rušio? Ako si ga podigao i srušio, onda zauzmi i poziciju za kontrolu. Nema logike. On je star i vrijeme mu je da se umirovi.‘‘, poručio je Arman za Hardcore MMA krajem prošle godine, a dojam je da mu posebno smeta Michael Chandler.

Naime, Tsarukyan je putem svog Twitter profila ničim izazvan odlučio prozvati Michaela Chandlera koji trenutno zauzima peto mjesto u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije.

‘‘Hej, Michaele Chandleru. Vrijeme je da braniš svoju poziciju u poretku. Najniži borilački IQ u kategoriji protiv predstavnika nove generacije MMA-a. Nećemo se vidjeti na vrhu.‘‘, poručio je Tsarukyan.

36-godišnji Chandler pod okriljem UFC-a nastupa od početka 2021. godine, a upisao je dvije pobjede i tri poraza. Chandlerova najveća želja jest meč protiv Conora McGregora i upravo bi Chandler i COnor mogli biti glavni treneri u sljedećoj sezoni ‘‘The Ultimate Fightera‘‘. Tony Ferguson također je jedan od kandidata, a ukoliko ‘‘El Cucuy‘‘ dobije priliku protiv Conora, Arman Tsarukyan mogao bi preostati kao najlogičnija opcija za Chandlera.

Linker
23. travanj 2024 02:39