UFC

Bivši svjetski prvak u hrvanju na pragu je UFC-a: ‘Planiram postati najboljim borcem na svijetu‘

Bo Nickal

 TOM PENNINGTON/Getty images/Profimedia
Američki hrvač Bo Nickal nastupit će u osmom mjesecu na Contender Seriesu

Krajem ovog mjeseca, UFC će započeti s novom sezonom Dana White‘s Contender Seriesa. Radi se o već dobro poznatom projektu kroz koji UFC pronalazi perspektivne borce koji kroz dobre nastupe mogu izboriti ugovor s najjačom MMA promocijom na svijetu.

Ukupno deset evenata čeka nas počevši od 26. srpnja (sedmi mjesec). Svakog tjedna održat će se jedna priredba u sklopu DWCS-a, a vrlo zanimljivo ime gledat ćemo 9. kolovoza u sklopu trećeg ovosezonskog eventa. Bo Nickal (1-0 MMA) tražit će ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom, a protivnik će mu biti Zachary Borrego (3-0).

26-godišnji Bo Nickal možda ne zvuči naročito poznato MMA fanovima, ali fanovi hrvanja dobro znaju o kome se radi. Nickal je trostruki osvajač NCAA Division I nacionalnog prvenstva, a 2019. godine postao je svjetskim U-23 prvakom u hrvanju slobodnim stilom. Zlato je osvojio u kategoriji do 92 kilograma, a radi se o težinskoj kategoriji koja nije u sklopu Olimpijskih igara.

Nickal je odlučio odraditi američke kvalifikacije u kategoriji do 86 kilograma i dogurao je sve do finala. David Taylor III bio mu je posljednja prepreka ka ostvarenju olimpijskog sna, a Taylor se pokazao nepremostivom preprekom. Nije to bilo preveliko iznenađenje, s obzirom da je Taylor kasnije postao i olimpijskim prvakom u toj kategoriji.

Nakon što se nije kvalificirao na Olimpijske igre, Nickal se aktivnije posvetio MMA-u i u devetom mjesecu prošle godine odradio je amaterski MMA debi. ‘‘Submissionom‘‘ u prvoj rundi pobijedio je Davida Conleyja, a u sljedećem nastupu slavio je nokautom.

Početkom šestog mjeseca ove godine, Nickal je odradio svoj prvi profesionalni MMA nastup. Debitant John Noland bio je njegov protivnik, a Nickal je slavio nokautom nakon samo 33 sekunde. Time je zaslužio poziv na DWCS, a sve to došlo je puno brže od očekivanog.

‘‘Bio sam donekle iznenađen, ali nakon što sam nokautirao tipa u prvoj rundi i pokazao napredak u stojci, vjerovao sam da postoji ta mogućnost. Naravno da su me sve druge organizacije htjele i već godinu dana me zovu. Imati priliku doći u UFC ovako rano stvarno je kul i jako uzbudljivo. Moram priznati da sam očekivao da će se ovo nešto kasnije dogoditi. Ali gledajući na sve, nisam pretjerano iznenađen s obzirom koliko sam brzo napredovao u ovom sportu.‘‘, rekao je Nickal za MMA Junkie, a zatim je otkrio kako je UFC oduvijek njegov glavni cilj kad je MMA u pitanju.

‘‘Uvijek je to bio UFC. Moj cilj je postati ‘P4P‘ najboljim borcem na svijetu, a da bih to ostvario, moram biti u UFC-u. To je oduvijek moj san i uzbuđen sam što započinje DWCS-om. U potpunosti sam posvećen ovome. Ja sam istinski profesionalac. Treniram 10 ili 11 mjeseci, ali sve što sam radio proteklih 10 ili 11 mjeseci, posvećeno je tome, a tako ću trenirati i nastupati sve dok se ne odlučim umiroviti. Uzevši sve to u obzir, ja se mogu razvijati puno brže nego neki drugi ljudi.‘‘, objasnio je Nickal.

Nickalu će na suprotnoj strani stajati spomenuti Borrego koji je dosad nastupao pod okriljem Fury FC promocije. Dvije pobjede upisao je nokautom u prvoj rundi, a u posljednjem nastupu slavio je jednoglasnom odlukom.

Bit će jako zanimljivo vidjeti nastup Nickala na Contender Seriesu, a radi se o potencijalno novoj zvijezdi koja je napravila tranziciju iz hrvanja u MMA. Nickal će se boriti u srednjoj kategoriji.

Linker
16. travanj 2024 13:21