UFC

Bivši UFC borac smatra da je Jonesu pojas trebao biti oduzet: ‘Napravili su totalni promašaj‘

 Joe Rogan i Jon Jones

 Justin Renfroe/Zuma Press/Profimedia
Sjetimo se samo Jirija Prochazke i Jamahala Hilla koji su titule napustili čim su saznali da ih neće biti duže vremena

Vjerojatno je svaki borilački fan ostao razočaran ove srijede, dana kada je otkazan meč između Stipe Miočića i Jona Jonesa. Prilikom treninga hrvanja se Jones ozlijedio te je jučer i operiran, a meč protiv Stipe se onda očekuje nekada u 2024. godini. Veliko je to razočarenje, no sada se više ništa ne može učiniti.

Osam mjeseci rehabilitacije bit će potrebno Jonesu, a na to još treba pridodati 4-5 mjeseci za pripremu za meč, tako da dolazimo do dosta velikog broja. Unatoč tome, Jones nije slijedio primjer drugih prvaka i nije napustio pojas, a Brendan Schaub smatra da mu je trebao biti oduzet:

‘‘UFC je ovdje napravio totalni promašaj kada Jonesu nije oduzeo pojas. Kada je pobijedio Ciryla Ganea, postao je teškaški prvak. Kada imate prvaka kojeg nema minimalno godinu dana zbog ozljede, ovo nije trebala biti borba za privremeni pojas (Aspinall vs. Pavlovich). Trebala je biti za upražnjeni pojas‘‘, rekao je Schaub na svom YouTube kanalu.

U videu je rekao da je to ozbiljna ozljeda i da je to razlog zašto bi UFC Jonesu trebao oduzeti titulu:

‘‘Jonu Jonesu je pukao prsni mišić, to nije mala ozljeda. Kažu da mu se cijeli mišić odvojio od kosti. Imam prijatelje koji su imali slične ozljede. UFC je rekao minimalno osam mjeseci. No, vjerujem da ga neće biti barem godinu dana‘‘, pojasnio je.

Sjetimo se samo Jirija Prochazke i Jamahala Hilla koji su titule napustili čim su saznali da ih neće biti duže vremena, no Jones se UFC-u očito toliko isplati da nisu odlučili povući takav potez.

Linker
20. travanj 2024 15:07