UFC

Bivši UFC borac zbog dopinga suspendiran na čak četiri godine

Michel Prazeres i Ismail Naurdiev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Michel Prazeres u jednom je trenutku karijere imao čak osam pobjeda u nizu unutar Octagona

Mnoge je iznenadio podatak kako je Michel Prazeres nedavno otpušten s UFC rostera. Iako je iza sebe imao dva poraza, posljednji doživljen ovog ljeta, prije toga je ovaj Brazilac naslagao čak osam pobjeda u nizu, između ostalog savladavši Gilberta Burnsa. Iznenađenje je svakako splasnulo nakon današnje vijesti.

USADA je objavila kako je Prazeres suspendiran na čak četiri godine zbog pada na njihovom doping testu. Kako su objavili, Prazeresu su uzeta četiri uzorka te su svi bili pozitivni na clomiphen, oxandrolon i testosteron. Prazeresu su ovi uzorci uzeti nakon posljednje borbe, koju je odradio nakon dvogodišnje suspenzije zbog ranijeg doping pada. U veljači 2020. godine bio je pozitivan na boldenon te je retroaktivno suspendiran.

Uzorci su uzeti u kolovozu, rujnu, listopadu i studenom, svaki mjesec po jedan.

Ovime bi mogla čak i završiti karijera 40-godišnjeg borca, koji je prvo nastupao u lakoj kategoriji pa onda u velteru. Unatoč tome što je sa 168 centimetara visine bio najlakši borac u lakoj kategoriji, imao je velikih problema sa zadovoljavanjem granice od 70 kilograma. U velteru se s takvim deficitom visine nije najbolje snašao pa su brzo uslijedili porazi.

Naravno, Prazeres se unatoč ovom doping padu može boriti izvan SAD-a, u nekoj organizaciji koja nije pod USADA jurisdikcijom, no postavlja se pitanje hoće li netko 40-godišnjem borcu, s dva teška doping pada iza sebe, uopće ponuditi ugovor, odnosno želi li itko takvog borca gledati.

Linker
25. travanj 2024 17:26