UFC

Prazeres žestoko izvrijeđao USADA-u: ‘To što sam uzeo su lijekovi za plodnost, znali su za njih!‘

Michel Prazeres

 screenshot (YouTube, UFC)
Nakon suspenzije koju mu je izrekla USADA, Michel Prazeres se javio sa svojom stranom priče

Dugogodišnji UFC-ov uspješni brazilski borac, 40-godišnji Michel Prazeres, jučer je suspendiran na četiri godine. USADA mu je izrekla tu kaznu nakon što je njegov doping test bio pozitivan na clomiphen, oxandrolon i testosteron. Zapravo, pozitivan je bio na četiri testa, odnosno uzorci su preuzeti u kolovozu, rujnu, listopadu i studenom, a svi pokazali isto. Što je najgore, Prazeres se nedugo prije borbe koju je odradio u ljetu ove godine vratio s dvogodišnje doping suspenzije.

Moramo priznati da sama suspenzija nije bila iznenađenje, kao niti podatak koji su prenijeli mediji, da se borac nakon toga umirovio. No, sad je on objavio status na Instagramu u kojem je otkrio svoju stranu priče. Umirovljenje nije spominjao nego je iznio gnjev prema USADA-i, objasnivši kako je pratio sve protokole te kako je nepravedno stavljen na stup srama.

"USADA-i sam rekao apsolutno sve. Rekao sam im da supruga i ja prolazimo kroz tretman kojim bismo trebali dobiti još jedno dijete. To što sam uzeo nije steroid nego lijek. Razgovarali su sa mnom, s mojom suprugom i s mojim liječnikom. Uzeli su sve recepte što sam imao, kao i medicinske zapise, sve testove koje sam odradio i na kraju su mi ti kujini sinovi napravili ovo? USADA je kuja, prava je to ku*va. Kažnjavaju ljude kako im dođe", napisao je frustrirani Prazeres, nastavivši:

"U UFC-u sam zaradio novce, ali moj mir mi je važniji. Zar da svojoj supruzi ne dam dijete zbog USADA-e i je**nog UFC-a? Neka se je*u, obitelj mi je na prvom mjestu. MMA karijera jednom završi, ali obitelj ostaje zauvijek. Nije me briga za USADA-u, mogu se boriti u Brazilu i tamo zaraditi novac."

Iz ovog bi se dalo zaključiti kako se "Tractor" namjerava i dalje boriti. USADA nema nikakvu jurisdikciju nad brazilskim promocijama te bi se Michel tamo mogao boriti, ukoliko mu netko da priliku. Ipak, na velikoj sceni ga više nećemo gledati.

UFC je napustio s porazima u posljednje dvije borbe, dok je prije toga bio u nizu od osam pobjeda. Većinu ih je ostvario u lakoj kategoriji, iz koje je poslan u velter nakon što nekoliko puta nije zadovoljio granicu kategorije od 70 kilograma. I to unatoč tome što je sa 168 centimetara bio najniži borac iste.

Linker
25. travanj 2024 14:23