UFC

(VIDEO) Pogledajte kako je izgledala prva UFC borba Israela Adesanye

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov prvak sredje kategorije u gotovo je rekordnom razdoblju dogurao od debitanta do titule

U veljači 2018. godine svoju je prvu UFC borbu odradio Israel Adesanya. Nedugo nakon odluke da napusti kickboxing, bivši Gloryjev izazivač na mala je vrata ušao u najveću svjetsku MMA promociju. No, već nakon prve borbe moglo se zaključiti kako on posjeduje kvalitetu za napraviti velike stvari, što je vrlo brzo i potvrdio.

U svom prvom UFC nastupu, koji je odradio u australskom Perthu, Israel je protiv sebe imao Roba Wilkinsona, domaćeg borca koji je do tada odradio jednu borbu u UFC-u, uz poraz od Siyara Bahadurzada. Trebao je Wilkinson borbom protiv Adesanye potvrditi kako mu je mjesto u promociji, no protiv sebe je imao izuzetno motiviranog borca koji je također došao s velikim ambicijama.

Odmah je Adesanya bačen na kušnju, budući da je Wilkinson pokušao anulirati njegove stand up vještine traženjem kratke distance i klinča te uz pokušaj odvođenja borbe na pod. Bio je tome blizu, no odmah smo mogli vidjeti kako Adesanya ipak nije došao u UFC bez vještina potrebnih za odgovoriti na tako nešto.

Odgovorio je uspješno na svoje prve prave izazove, a onda krenuo dalje prema novim pobjedama koje su ga brzo dovele do titule privremenog, a onda i pravog UFC prvaka. Samo jednu godinu i osam mjeseci nakon debija u Octagonu, Adesanya je imao titulu.

UFC se odlučio prisjetiti te njegove prve borbe putem objave iste na svom YouTube kanalu. Kako stvari trenutno stoje, Adesanya bi svoj idući nastup trebao imati 12. veljače u glavnoj borbi UFC 271 priredbe, kad će braniti titulu protiv čovjeka kojem ju je oduzeo, Roberta Whittakera. Bit će to točno četiri godine i jedan dan nakon borbe koju možete pogledati ispod teksta.

Linker
22. travanj 2024 03:27