UFC

Bivši UFC-ov srednjaš potpisao za PFL, preći će u višu kategoriju: ‘Slijedi turnir za milijun dolara!‘

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Trebali smo ga gledati na priredbi koju za mjesec dana predvodi Stipe Miočić

Bivši UFC-ov srednjaš Derek Brunson našao je svoje iduću destinaciju, a to je PFL. Prema njegovom menadžeru Ali Abdelazizu, iz Dominance MMA, Brunson (23-9) je potpisao za PFL i pridružit će se promotivnom turniru u poluteškoj kategoriji vrijednom 1 milijun dolara, koji bi trebao započeti 2024. godine. Abdelaziz je tu vijest rekao u intervjuu za “The Schmo” objavljen u četvrtak te nije otkrio datum promotivnog debija niti protivnika.

U četvrtak poslijepodne, Brunson je objavio objavu o svom novom potezu u karijeri na društvenim mrežama.

“Novi klinac u kvartu. Plavi Brunson 2.0. Slijedi turnir za milijun dolara!", napisao je.

Brunson (39) napustio je UFC u rujnu neposredno prije, kako se činilo, posljednje borbe u ugovoru koji je bio potpisan na šest borbi, a sklopljen je u prosincu 2019. godine. Brunson je najavljen da će se boriti protiv Romana Dolidzea na UFC-u 295 u studenom, na priredbi koju predvodi Stipe Miočić u trenutku napadanja pojasa teške kategorije, ali na kraju je raskinuo ugovor s UFC-om, što je Abdelaziz ranije naznačio kao zajedničku odluku Brunsona i organizacije.

Ovaj se borac trenutno nalazi u nizu od dva poraza, a gubio je od trenutnih potencijalnih izazivača, Jareda Cannoniera (UFC 271, veljača 2022.) i Dricusa Du Plessisa (UFC 285, ožujak 2023.). Otkako se Strikeforce spojio s UFC-om 2012. godine, upisao je 21 nastup za najjaču svjetsku MMA promociju. Upisao je neke respektabilne pobjede poput onih protiv Lyota Machide, Darrena Tilla, Kevina Hollanda te Uriaha Halla, a sada će svoju sreću tražiti u jednoj od najbrže rastućih MMA promocija te pokušati zaraditi milijun dolara na samom smiraju svoje karijere.

Linker
02. svibanj 2024 01:46