UFC

Blachowicz navija za Glovera u meču za titulu i poručuje kako ima odgovor na svaki Rakićev napad

Jan Blachowicz i Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Sjajni poljski poluteškaš naglasio je kako ne smije zaboraviti svoju legendarnu ‘poljsku snagu‘

Jednu veliku pobjedu i jedan težak poraz, upisao je Jan Blachowicz u protekloj kalendarskoj godini. Početkom trećeg mjeseca 2021. godine, Poljak je jednoglasnom odlukom porazio Israela Adesanya i bila je to jedna od najvećih pobjeda u Janovoj karijeri.

Blachowicz je tom pobjedom obranio titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije, ali krajem desetog mjeseca, ostao je bez spomenute titule. Glover Teixeira iznenađujuće lako porazio je Blachowicza, završivši ga ''submissionom'' u drugoj rundi. Bio je to nevjerojatno loš nastup Poljaka, a tada je završio i njegov niz od pet uzastopnih pobjeda.

Iako mu je 39 godina, Blachowicz se ne predaje i nada se novom osvajanju pojasa. Prije svega, čeka ga meč protiv Aleksandra Rakića, dok će Glover Teixeira za mjesec dana braniti pojas protiv Jirija Prochazke. Blachowicz je u razgovoru za MMA Fighting istaknuo za koga navija u tom meču.

''Volio bih Gloveru oduzeti pojas. Stoga ću navijati za njega. Želim mu sve najbolje u tom meču, ali nadam se da se neće umiroviti ako obrani pojas. Mora mi pružiti revanš, ali sad sam fokusiran na Rakića.'', objasnio je bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije.

Rakić je prilikom konferencije za medije također izjavio kako bi se radije borio s Gloverom za pojas, u slučaju da pobijedi Blachowicza, naravno. Srpski borac istaknuo je kako ima vremena za borbu protiv Prochazke koji je puno mlađi od Teixeire, 42-godišnji Brazilac sve je bliže završetku svoje karijere. Blachowicz također vjeruje kako će se susresti i s Prochazkom.

''Jiri je također dobar protivnik za mene. Mislim da bi cijela Europa htjela vidjeti meč mene i Jirija. On ima lud stil, jako čudnovat, ali sve odrađuje jako dobro. Vidjet ćemo, znatiželjan sam. Ako Glover bude radio isto što je radio protiv mene, mislim da će pobijediti i obraniti pojas.'', objasnio je Jan.

Kad je Rakić u pitanju, Poljak je svjestan da ga čeka izrazito težak ispit, ali vjeruje da ga pobjeda gura u novu priliku za osvojiti pojas.

''On (Rakić) je snažan borac u svakom aspektu borbe. Ima jako dobar grappling, stvarno dobro hrva, odličan je u stojci i posjeduje nokautersku moć. Ali ovakvi mečevi me motiviraju. Volim se boriti protiv snažnih tipova. Znam što Rakić može pružiti, a ja ću imati odgovor na sve. Ne smijem zaboraviti jednu stvar. Moja legendarna 'Poljska snaga' ne smije ostati u hotelskoj sobi prije meča. Ako ju ne zaboravim, pobijedit ću u ovom meču. Krajem ove ili početkom iduće godine, borit ću se za pojas. Sljedeći sam na redu nakon što pobijedim Rakića. Vjerujem u to.'', zaključio je Jan Blachowicz svoj intervju.

Bit će zanimljivo vidjeti što će prevagnuti u ranim nedjeljnim satima. Hoće li ''Raketa'' nastaviti svoj let prema vrhu ili će legendarna 'Poljska snaga' biti dovoljna da zaustavi taj uspon.

Linker
24. travanj 2024 09:02