UFC

Blachowicz otkrio s kakvom se ozljedom susreo i kad bi se borba protiv Rakića ipak mogla dogoditi

Jan Blachowicz

 screenshot (YouTube, UFC)
Rakić bi mogao biti zadovoljan dogodi li se sve onako kako je Poljak izrazio nadu da hoće

Kad smo saznali da je borba između Aleksandra Rakića i Jana Blachowicza, planirana za 26. ožujka, doživjela odgodu zbog ozljede poljskog borca, nismo znali o kakvoj je ozljedi riječ, kako bi trebao izgledati njegov oporavak te kad bi se otprilike mogao vratiti. To je sve posebno bitno jer je uz vijest o ozljedi došla i informacija kako UFC od borbe ne odustaje te kako će se ona sigurno dogoditi nekog kasnijeg datuma.

Što se točno dogodilo i koji bi to datum mogao biti, otkrio je sad Blachowicz putem svoje objave na Twitteru.

"Nažalost, neću se boriti 26. ožujka na UFC priredbi u Columbusu. Imam ozljedu kralježnice u blizini vrata i to mi onemogućava trening s većim težinama. Moram to sad srediti. Nadam se da ću Rakića u Octagonu vidjeti u prvoj polovici ove godine", napisao je Poljak.

Blachowicz i Rakić su već prije ovoga razmijenili objave na Twitteru, u kojima su sve odradili sportski. Rakić je bivšem prvaku poželio brz i uspješan oporavak, na čemu mu je ovaj naravno zahvalio.

Što se tiče Janovih želja, bilo koji termin u prvoj polovici godine bio bi dobar za njih, ako uspoređujemo s datumom kad će se održati borba za titulu između Glovera Teixeira i Jirija Prochazke. Brazilac i Čeh ugovoreni su za 7. svibnja, kad će se boriti na UFC 274 priredbi. Jan i Aleksandar će s velikom pažnjom pratiti tu borbu.

Rakić je u situaciji da bi pobjedom u ovoj borbi trebao neupitno osigurati svoju poziciju izazivača, no ne smijemo zanemariti da će velika pažnja biti i na borbi Magomeda Ankalaeva i Thiaga Santosa, koja će 12. ožujka predvoditi UFC-ov Fight Night. Posebno se tu mora paziti na Dagestanca, koji je u nizu od sedam pobjeda, a borbe mu većinom izgledaju vrlo atraktivno i zanimljivo.

Linker
23. travanj 2024 22:38