UFC

Chael Sonnen razgovarao je s Henryjem Cejudom i otkrio njegove planove o povratku u UFC

Henry Cejudo i Chael Sonnen

 Screenshot (youtube, Chael Sonnen)
Dvojica umirovljenih boraca, proteklog vikenda družili su se u sklopu Eagle FC 44 eventa

U petom mjesecu 2020. godine, Henry Cejudo (16-2-0) obranio je pojas prvaka UFC-ove bantam kategorije te se neposredno nakon toga umirovio. ''Triple C'' je pojaseve osvajao, ali i branio u dvama kategorijama (muha i bantam). Njegov rezime prepun je pobjeda nad velikanima ovog sporta i mirno se mogao povući u mirovinu.

Ipak, Cejuda želja ka još jednim povijesnim ostvarenjem, neizmjerno vuče da se vrati u kavez. Naime, Henry želi postati prvim UFC borcem koji je titule osvajao u tri različite težinske kategorije. Njegova meta je Alexander Volkanovski, prvak perolake kategorije.

Cejudo se posebno aktivirao po tom pitanju, onog trenutka kad je Max Holloway otkazao nastup protiv Volkanovskog, zbog ozljede. UFC je tražio zamjenu, a iako se pregršt izazivača iz perolake kategorije ponudilo za uskakanje, Cejudo je htio preskočiti red. Dana White nije bio zainteresiran za tu ideju i zamjena za Hollowayja, na koncu je Chan Sung Jung. Meč će se održati 09. travnja (četvrti mjesec) ove godine.

UFC-ov predsjednik isticao je kako Cejudo ne može samo tako preskočiti sve izazivače, naročito ne u kategoriji unutar koje nikada nije nastupao. Također, Henry je službeno umirovljen i nije u USADA-inom protokolu testiranja boraca, unutar kojeg mora biti barem šest mjeseci prije nego li ponovno nastupi.

Sve to, nameće određena pitanja po pitanju Cejudova povratka. UFC mu očito ne planira dati priliku za ekspresni napad na treći pojas, već će Cejudo morati odraditi barem jedan meč prije toga. Ipak, prema navodima Chaela Sonnena, Cejudo je ozbiljan po pitanju povratka i naporno radi ka tome.

Naime, umirovljeni Sonnen i Cejudo, bili su dio Eagle FC tima u emisijama uoči Eagle FC 44 priredbe te tijekom samog prijenosa. Sonnen je druženje iskoristio kako bi Cejuda upitao za konkretne planove vezane za povratak sportu.

''Pitao sam ga jasno: 'Henry, vraćaš li se ozbiljno?' On je rekao da se vraća. Unutar je USADA-ina protokola i trenira dvaput dnevno. Spreman je i želi Volkanovskog. Rekao sam mu kako kako znam da želi Volkanovskog, ali on već ima protivnika. Pitao sam ga je li spreman vratiti se unatoč tome što se neće boriti protiv Volkanovskog i bilo mu je teško odgovoriti. Ali rekao mi je kako će nakon što pobijedi Volkanovskog, nastavit će nastupati i branit će pojas nekoliko godina. Također, dodao je kako bi u slučaju poraza također ostao aktivan te bi se obračunao s ostalim izazivačima.'', izjavio je Sonnen u novom videu na svom Youtube kanalu.

Čini se kako je Cejudo uistinu ozbiljan i UFC bi mogao dobiti vrijednu akviziciju u nastavku godine. Ipak, ne bi bilo previše iznenađujuće niti da se Cejudo vrati samo zbog meča protiv Volkanovskog te da na taj način nasamari Whitea i promociju, kojima će zasigurno obećati kako se planira vratiti na dulje vrijeme. Bio bi to jedan uistinu zanimljiv potez od ovog sjajnog borca, kojeg bi rado ponovno gledali unutar kaveza, neovisno o kategoriji u kojoj bi nastupao.

Linker
26. travanj 2024 09:32