UFC

Blachowicz silno želi borbu za titulu: ‘Mogao bih skinuti kilažu i pružiti revanš Adesanyi‘

Blachowicz i Adesanya

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije rado bi se okušao u srednjoj kategoriji

Poprilično razočaran ostao je Jan Blachowicz ranije ovog tjedna kad je Jiri Prochazka obznanio kako u svom sljedećem nastupu želi pružiti Gloveru Teixeiri priliku za revanš. Poljak se nadao ‘‘title shotu‘‘ protiv češkog borca, ali Prochazka ima druge planove.

Blachowiczu će vjerojatno trebati još jedna pobjeda za napad na titulu, ali bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije prilikom gostovanja u MMA Houru iznio je zanimljivu ideju o prelasku u nižu kategoriju.

U trećem mjesecu protekle godine Blachowicz se borio s Israelom Adesanyom, prvakom UFC-ove srednje kategorije. Izzy je tada napravio prijelaz u višu kategoriju, ali Blachowicz se pokazao pretvrdim orahom za njega. Poljak je sada otvoren za ideju revanša, ali u srednjoj kategoriji.

‘‘Možda bih mogao skinuti kilažu i pružiti mu revanš u njegovoj kategoriji. Ako budem imao priliku, zašto ne? Boriti se protiv Izzyja za njegov pojasa? Mogu probati‘‘, otkrio je Jan.

Blachowicz tijekom svoje MMA karijere i 38 odrađenih mečeva nikad nije nastupao u niti jednoj drugoj kategoriji osim u poluteškoj. Poljak je poprilično masivan borac poluteške kategorije i teško je povjerovati da uspješno može spustiti kilažu na 84 kilograma. Poljak tvrdi da je to itekako moguće za njega.

‘‘Ne sjećam se najmanje kilaže kao MMA borac, ali kad sam nastupao u muay Thaiju, bio sam na 91 kilogram. Za titulu se mogu malo žrtvovati. Zašto ne? Učinio bih to.‘‘, dodao je Blachowicz.

39-godišnji Blachowicz realno nema još puno godina nastupanja pred sobom i željan je borbi za pojas. Kad je poluteška kategorija u pitanju, očito će morati pričekati još neko vrijeme, ali i Alex Pereira predbilježen je kao sljedeći izazivač u srednjoj kategoriji. Dakle, teško je očekivati da će Blachowicz tako lako doći do željenih mečeva za titulu.

Linker
19. travanj 2024 05:27