UFC

Blachowicz vjeruje da on i Jones imaju nedovršenog posla: ‘Pokušao bih ga nokautirati, ali...‘

Jan Blachowicz i Jon Jones
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Aktualni prvak o borbi koja mu je ‘obećana‘ još u veljači 2020. godine

Prije nešto više od godinu dana Jan Blachowicz je nokautirao Coreyja Andersona, došao do ruba kaveza i prozvao Jona Jonesa koji je iz prvih redova potvrdio da je Poljak privukao njegovu pozornost.

Činilo se tada da bi Jan mogao biti idući na redu za najboljeg poluteškaša u povijesti, ali 'Bones' nikako nije uspijevao pronaći zajednički jezik s UFC-om. A to je, podsjetimo, rezultiralo njegovim napuštanjem pojasa i najavom selidbe u tešku kategoriju.

Jones još uvijek nije upisao svoj teškaški debi, ali je zato Blachowicz u međuvremenu zasjeo na tron poluteške kategorije. Simpatični poljski borac prvo je u pojasa vrijednoj borbi nokautirao Dominicka Reyesa, a potom i svoju titulu obranio u 'super fightu' s Israelom Adesanyom. Sljedeći na redu trebao bi biti Glover Teixeira, no unatoč tome, Jan nije zaboravio na Jonesa s kojim ima nedovršenog posla.

"Jon Jones je još uvijek tu negdje i vjerujem da ću u budućnosti imati priliku boriti se s njime. Mislim da bi se svi voljeli boriti protiv njega, ali vidjet ćemo što budućnost donosi. Obećao mi je meč, ali ne želim pričati o Jonesu jer mi je ta tema trenutno dosadna. Ali da, obećao mi je meč nakon što sam nokautirao Andersona", rekao je Jan za Just Scrap Radio.

A dođe li ikada do tog dvoboja, aktualni UFC-ov prvak vjeruje da u istom ima dobre šanse. Štoviše, predviđa da bismo mogli gledati nešto slično borbi u kojoj je jednoglasnom odlukom pobijedio Adesanyu.

"Pošalje li mi UFC ugovor za borbu s Jonesom, moj tim i ja ćemo pronaći način da ga pobijedimo. Naravno, pokušat ću ga nokautirati, ali mislim da bi to bio okršaj sličan onome kakvog sam imao s Adesanyom", zaključio je Blachowicz.

Može li Jan zaustaviti Jona?

Linker
26. travanj 2024 15:38