UFC

Blaydes se obratio javnosti nakon teškog poraza koji mu je poremetio planove

Curtis Blaydes
 Screenshot
Četiri pobjede u nizu imao je Curtis Blaydes prije nego se susreo s Lewisovim aperkatom

Četiri dana trebalo je Curtisu Blaydesu da odluči poslati poruku javnosti nakon teškog poraza nokautom koji mu je na UFC Fight Nightu 185 nanio Derrick Lewis. Time su njegove šampionske ambicije privremeno ugašene, no ostavio je dojam kao da je to prihvatio poput nečega što se u ovom sportu jednostavno događa.

Svoje obraćanje javnosti odradio je putem InstaStory objave kroz koju je zapravo iznio kratki službeni stav o samoj borbi.

"Ponekad si čekić, ponekad si čavao. Ova igra ima jako tanki prostor za pogrešku. Ja sam ju napravio, pronašao me i dogodilo se što se dogodilo. Čestitke Derricku, ja se ne sramim ničega što sam napravio, moja je glava i dalje visoko uzdignuta", napisao je Blaydes, koji će se ovako ponovno vratiti par koraka u nazad.

image
Screenshot (instagram)

Blaydes je prije ove borbe bio u nizu od četiri pobjede, a poraz ga je bacio na treću poziciju službene ljestvice izazivača teške kategorije, dok je Lewis došao na njegovo dosadašnje drugo mjesto. Nakon što ga je dva puta s planiranog puta bacio Francis Ngannou, Blaydes je poraz doživio protiv još jednog snažnog udarača.

Vjerojatno najzadovoljniji ovakvim ishodom je Jon Jones, koji sad nema gotovo nikakvu relevantnu prepreku u napadu na titulu već u prvoj teškaškoj borbi. Osim toga, niti Dana White u svojim dosadašnjim izjavama nije izražavao neko veliko oduševljenje Blaydesom, tako da sumnjamo da je njemu ovakav rasplet teško pao.

Ljubitelji teškaša okreću se nadolazećem vikendu i borbi Ciryla Ganea protiv Jairzinha Rozenstruika, a onda i onom najvažnijem, okršaju Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, koji 27. ožujka predvodi UFC 260.

Linker
14. travanj 2024 16:13